Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Návštěva planetária České Budějovice

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Návštěva planetária České Budějovice"— Transkript prezentace:

1 Návštěva planetária České Budějovice
Lucie Janáčková 4.B

2 Virtuální telurium Během promítání jsme se dozvěděli o pohybu Země, Měsíce a dalších planet. Dále jsme se dozvěděli, proč se střídá den a noc a proč se mění jednotlivá roční období. Také jsem se poučili o fázích měsíce (nov, dorůstá, úplněk, couvá) a o zatmění Slunce a Měsíce. Tento program se mi moc líbil.

3 Virtuální telurium

4 Návštěva kopule s dalekohledy
Během návštěvy planetária jsme navštívili kopuli s dalekohledy. Dalekohled je 100 let starý. Kopule s dalekohledem je otáčivá. Dozvěděli jsme se, jaké jsou druhy dalekohledů a k čemu se používají. V průběhu prohlídky jsme pozorovali dalekohledem slunce. Pozorování slunce se mi moc líbilo.

5 Kopule s dalekohledem

6 Prohlídka planetária V sálu planetária nás seznámili s denní a noční oblohou, s putováním Slunce a Měsíce po obloze. Na noční obloze nám ukázali nejznámější souhvězdí jako třeba Velký vůz, Malý vůz a Velkou medvědici. Tato prohlídka se mi líbila ze všech nejvíce.

7 Prohlídka planetária

8 Hvězda Severka V sálu planetária jsme hledali hvězdu Severku neboli Polárku. Já jsem hvězdu Polárku nenašla. Hvězda Polárka je vždy na stejném místě. Pokud pětkrát vynásobíme zadní část Velkého vozu, dojdeme k Polárce.

9 Severka

10 Exkurze Planetárium Exkurze do planetária v Českých Budějovicích se mi strašně moc líbila .


Stáhnout ppt "Návštěva planetária České Budějovice"

Podobné prezentace


Reklamy Google