Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cestujeme vesmírem Hra pro skupiny. Každá skupina si hází kostkou a podle toho, kolik hodí, vybere si cestu k vesmírnému tělesu. Pokud správně odpoví na.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cestujeme vesmírem Hra pro skupiny. Každá skupina si hází kostkou a podle toho, kolik hodí, vybere si cestu k vesmírnému tělesu. Pokud správně odpoví na."— Transkript prezentace:

1 Cestujeme vesmírem Hra pro skupiny. Každá skupina si hází kostkou a podle toho, kolik hodí, vybere si cestu k vesmírnému tělesu. Pokud správně odpoví na otázku, získá tolik bodů, kolik hodila na kostce. Pokud odpoví špatně, má šanci jiná skupina. Vyhrává skupina, která má nejvíc bodů.

2 Vesmírná pouť 1 1 8 8 Země 7 7 5 5 3 3 6 6 2 2 4 4 9 10

3 Jak se říká tomuto úkazu? Vzpomeneš si na nějaký zajímavý zážitek?

4 Měsíc – je to hvězda, planeta,…

5 Proč dochází k zatmění Měsíce?

6 Jaká fáze Měsíce je na obrázku?

7 Bude dříve nov nebo úplněk?

8 Jméno této planety je:

9 Jaké světadíly můžeš vidět?

10 Jak se jmenují tyto dvě planety?

11 Z čeho se skládá prstenec planety?

12 Z čeho se skládá tato planeta a jak se jmenuje?

13 Vyjmenuj správné pořadí:

14 Správné odpovědi: 0 – úplněk 1 - Merkur, Venuše, Země, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun 2 – Saturn, plyn 3 – Jupiter, prach 4 – Merkur, Mars 5 – Evropa, Asie, Afrika 6 – Venuše 7 - Měsíc „couvá“ 8 – Země „stíní“ Slunce 9 – je to přirozená družice 10 – zatmění Slunce Start je ze Země. Dvě skupiny hází kostkou, musí hodit tolik, kolik je potřeba na zastávku. Pokud splní daný úkol, dostanou tento počet jako zisk. Pokud nezodpoví, může odpovídat druhá skupina. Konec hry je po odkrytí všech úkolů, vyhrává družstvo s nejvyšším počtem bodů.


Stáhnout ppt "Cestujeme vesmírem Hra pro skupiny. Každá skupina si hází kostkou a podle toho, kolik hodí, vybere si cestu k vesmírnému tělesu. Pokud správně odpoví na."

Podobné prezentace


Reklamy Google