Digitalizace a rozvolnění agendy řidičských průkazů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

Stav k 30. červnu Výměna řidičských průkazů Řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do 31. prosince 1993 jsou jejich držitelé povinni vyměnit.
SVNIT Přednáška M. Horáková
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Stav k 20. červenci 2007 (29. týden) týdenní výstupy z Centrálního registru řidičů odbor dopravně správní oddělení agend řidičů, evidencí a statistik.
Občanské průkazy k Porada konaná dne
Zprostředkování kontaktu I N F O R M A C E O POSTUPU PŘI VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU (na základě § 8b zákona č. 133/2000 Sb.)
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
ŽÁDOST O VYDÁNÍ PRŮKAZU STUDENTA SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ.
Novela zákona č. 361/2000 Sb. a zákona č. 247/2000 Sb.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Základní registr obyvatel
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel Zlín,
Evidence obyvatel.
Výměna řidičských průkazů Tisková konference Ministerstvo dopravy České republiky Ing. Ivo Vykydal, náměstek ministra dopravy.
Stav k 17. srpnu 2007 (33. týden) týdenní výstupy z Centrálního registru řidičů odbor dopravně správní oddělení agend řidičů, evidencí a statistik.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Nový systém ekonomické migrace
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
, Pržno z Velkého pahorku. Program KTV Naši jubilanti Co najdete na úřední desce Svoz odpadů v únoru Klub seniorů – pozvánky Předplatné obědů.
SVNIT Přednáška M. Horáková
Pravidla provozu vozidel na pozemních komunikacích platná od
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Základní registry ve veřejné správě
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Základní registry.
Petr Říha, Microsoft Řešení agend řidičů a dalších systémů je připraveno. Lukáš Duban, ICZ.
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od
Květen Podněty a připomínky k obsahu sdělení v KTV můžete zasílat na mailovou adresu: případně telefonicky na č či osobně.
Nevládní neziskové organizace pro HEN 4. Přednáška / seminář, Registrace občanského sdružení.
1 Školení pro dopravce v taxislužbě Magistrát města Hradec Králové odbor dopravy Ing. Pavla Černá – vedoucí odboru dopravy.
Evidence obyvatel Zderaz – Metodické školení.
Základní registr obyvatel - ROB. Evidované subjekty státní občané ČR cizinci, kterým bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území ČR nebo povolení.
1 SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR Ing. Rychtářová Miluše vedoucí Správního odboru Nový Bor 5. ledna 2016.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Výkon státního odborného dozoru v roce 2015 Ministerstvo dopravy.
Městský úřad Nový Bydžov 7. prosince 2011 Ondřej NEUMAN, Martin KOŘÍNEK Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov Schůzka obcí správního území ORP Nový.
Materiál je určen pro 3. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Vnitřní správa Přednáška M. Horáková. Obecná charakteristika vnitřní správy Klasické odvětví veřejné správy Dříve tzv. správa policejní Vydělení tzv.
Správa základních registrů Mgr. Michal Novák ředitel Správy základních registrů.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
OBČANSKÝ PRŮKAZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Odbor dopravy a silničního hospodářství měÚ Valašské Klobouky
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Bakalářská práce Vedoucí práce: Autor práce:
Veřejnoprávní smlouvy
Zprostředkování kontaktu
Název školy: Základní škola Městec Králové
SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Zprostředkování kontaktu
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Název školy: Základní škola Městec Králové
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Informační systém tbd ing. Daniel pokorný
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Digitalizace a rozvolnění agendy řidičských průkazů Změny od 1. července 2018

Ing. Ladislav Němec náměstek ministra dopravy pro řízení sekce dopravní

Kde si můžu zažádat o řidičský průkaz? Pravidlo: Kde si zažádám, tam i vyzvedávám.

Zásadní změny Žadatel může řidičský průkaz vyřídit na libovolném úřadě obce s rozšířenou působností. Systém si fotografie zajistí v jiných registrech, případně pracovník na přepážce vyfotí žadatele sám. Kvůli změně bydliště se už nebude řidičský průkaz vyměňovat. Žadatel se podepíše na podpisový tablet a podpis bude vytištěn na žádost.

Mgr. Stanislav Dvořák ředitel Odboru agend řidičů Ministerstva dopravy

Mapa úřadů obcí s rozšířenou působností Interaktivní mapa je k dispozici na www.mdcr.cz/orp

Nejde jen o řidičské průkazy Rozvolnění se dále týká: průkazů profesní způsobilosti řidičů, paměťových karet do digitálního tachografu, mezinárodních řidičských průkazů, výpisu z evidenční karty řidiče, výpisu z bodového hodnocení řidiče.

Digitalizace fotografií a podpisů Žadatelé již nebudou potřebovat papírovou průkazovou fotografii, kromě případu, kdy budou žádat o vydání mezinárodního řidičského průkazu. Nově se žadatel bude podepisovat na podpisový tablet a podpis bude následně vytisknut na žádost.

Co lze vyřídit na každé ORP Zejména vydání řidičského průkazu z důvodu: udělení a rozšíření řidičského oprávnění, uplynutí doby platnosti nebo, změny údajů (nejčastěji při změně příjmení), ztráty, odcizení, poškození nebo zničení řidičského průkazu, výměny řidičského průkazu vydaného cizím státem nebo řidičského průkazu členského státu, ztráty, odcizení, poškození nebo zničení řidičského průkazu členského státu, vzdání se některé skupiny řidičského oprávnění.

Kdy musíte na úřad v místě trvalého bydliště Zejména vydání řidičského průkazu z důvodu: podmínění a omezení řidičského oprávnění a s tím spojené náležitosti,  odnětí řidičského oprávnění a s tím spojené náležitosti, vrácení řidičského oprávnění ve všech případech, vrácení řidičského průkazu, odevzdání řidičského průkazu ze strany občana – pozbytí řidičského oprávnění, vedení údajů v IS CRŘ ohledně záznamu o přestupcích, bodovém hodnocení apod.

Změna výše správních poplatků Před 1. 7. 2018 Po 1. 7. 2018 Výměna řidičského průkazu po uplynutí jeho platnosti zdarma Vydání nového řidičského průkazu 50 Kč 200 Kč Vydání řidičského průkazu v kratší lhůtě (do 5 pracovních dnů) 500 Kč 700 Kč Mezinárodní řidičský průkaz Vydání karty do digitálního tachografu 20 Kčs do roku 1991 50 Kč od roku 1992 200 Kč od roku 2018 Vývoj výše správních poplatků

Vzor nového řidičského průkazu Řidičský průkaz vydávaný od 1. července již nebude obsahovat údaj o bydlišti žadatele, tj. položku č. 8.

Jan Paroubek ředitel Divize dopravních aplikací a technologií státního podniku Cendis

Školení úřadů a testování Příprava úřadů na digitalizaci a rozvolnění 1Q 2018 – osobní návštěva na všech ORP, konzultace nutných úprav pracovišť. Proškoleno bylo téměř 800 pracovníků obcí s rozšířenou působností. Pro potřeby obcí byl zřízen speciální helpdesk. Testování Testování probíhalo celý červen 2018. Do testovacího provozu se zapojily všechny úřady obce s rozšířenou působností.

Změní se něco z pohledu žadatelů?

Ondřej Hyršl výrobní ředitel Státní tiskárny cenin

Jak se vyrábí řidičské průkazy Řidičské průkazy vyrábí Státní tiskárna cenin Denně vyrobí přibližně 5 000 řidičských průkazů (současná denní maxima). Personalizace laserovým gravírováním na polykarbonátové karty se specifickým designem a řadou zajišťovacích prvků, např.: pozitivní reliéfní ražbou na obou stranách průkazu, proměnlivým obrázkem v pravém dolním rohu přední strany, opticky proměnlivou barvou užitou pro logo s písmeny „CZ“ atd. Taktilní gravírování některých položek na obou stranách karty.

Jak šel čas se vzory řidičských průkazů řidičský průkaz typ 1 (1.7.1964-1986) řidičský průkaz typ 2 (1987-1991) řidičský průkaz typ 3 (1992-1993) řidičský průkaz typ 4 (1994-1996) řidičský průkaz typ 5 (1997-2000) řidičský průkaz typ 6 (2001-30.4.2004) řidičský průkaz typ 7 (od 1.5.2004)

Děkujeme za pozornost.