Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CorelDRAW – dodatky (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Advertisements

Corel DRAW Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Pokročilá animace Co se všechno naučíme??? „Rozřezání“ obrázku v programu.
Program Malování Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Zoner Photo Studio – Editor I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 0 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s grafickým programem GIMP Co se všechno naučíme??? Tvorba.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 2. část.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD Kliparty Co se všechno naučíme??? Vkládání klipartů.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Prezentace - snímky Co se všechno.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_07 Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_12_uprava_zvuku TEMA:Multimédia a grafika.
Tvorba prezentace Vložení snímku Vyberte si nejvhodnější typ snímku.
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
= Sada diapozitivů (snímků), které se promítají na promítacím přístroji (zpětném projektoru). Jednotlivé snímky se zobrazují v určitém pořadí a umožňují.
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Grafické programy - opakování
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
Číslo v digitálním archivu školy
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Windows – WordPad VY_32_INOVACE_32_649
Tlačítko start Eva Kimlová.
Excel – tabulkový procesor
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Formátování dokumentu
ArchiCAD nástroj Deska
VY_32_INOVACE_09_16_malování
Vytváření grafů, úpravy
Ukládáme svoji práci VY_32_INOVACE_16
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Autor: Ing. Ksandrová Lenka
Nový dokument v Adobe Photoshop
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Informační a komunikační technologie
Zoner Callisto Úpravy objektů
Korporátní identita Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Informatika – Grafika.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Grafický editor GIMP (3)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
CorelDRAW Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
PowerPointu Ing. Hana Vláčilová
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Šablona pro obrázky na sociálních sítích
Transkript prezentace:

Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97

Corel PHOTO-PAINT Základy práce s vrstvami Informace v paletce objekty Změna uspořádání vrstev Změna krytí objektu Seskupení vrstev Přidání textu Sloučení a uložení souborů

Corel PHOTO-PAINT nabízí sadu nástrojů pro vytváření důmyslných grafických objektů určených k vytištění a zobrazení online Před započetím práce si nastavíme nástroje a paletky pomocí volby OKNO>PANELY NÁSTROJŮ, UKOTVITELNÉ PANELY, BAREVNÉ PALETY Při práci s vrstvami otevřete z nabídky OKNO> UKOTVITELNÉ PANELY> OBJEKTY

Informace na ukotvitelném panelu objekty Každý soubor aplikace Corel PHOTO-PAINT obsahuje jednu nebo více vrstev. Nové soubory po vytvoření zahrnují pozadí. Práce s vrstvami v počítači je podobná koláži na papíře. Aktivní objekt je na ukotvitelném panelu zvýrazněn, v pracovním poli vybrán. Každý z obrázků je samostatný objekt.

Informace na ukotvitelném panelu objekty Ikona oka v levé části objektu označuje, že vrstva je viditelná. Klepnutím na tuto ikonu lze vrstvu skrýt nebo zobrazit. V pravé spodní části panelu je odpadkový koš. Tažením objektu tímto směrem objekt zrušíme. Nový objekt vytvoříme buď importem dalšího obrázku nebo použijeme ikonu v levé spodní části. V levé části máme i ikonu pro vytvoření objektu z pozadí Další ikona nám nabízí sloučení označených objektů.

Změna uspořádání vrstev Pořadí objektů můžete měnit z nabídky USPOŘÁDAT>POŘADÍ> DOPŘEDU, nebo přetažením myší v panelu objektů nebo klávesovou zkratkou

Změna krytí vrstvy, objektu Krytí vrstvy lze snížit, což umožní zobrazení ostatních vrstev skrz tuto vrstvu Pro drobné korekce můžete použít nástroj INTERAKTIVNÍ PRŮHLEDNOST OBJEKTU nebo drobnou retuš nástrojem GUMA

Seskupení vrstev Seskupené vrstvy můžete společně přesouvat, kopírovat a měnit, přičemž jejich vzájemná pozice zůstane zachována

Přidání textu Obrázek či fotografii můžete doplňovat rámečky a texty podle dalšího užití. Šetřete styly a efekty. Text nikdy neupravujte jako objekt. Pokud potřebujete větší množství textu doplnit obrázky zvolte vektorový program.

Sloučení a uložení souborů Po úpravě všech vrstev obrazu můžete vytvořit kopii souboru, v němž budou vrstvy sloučeny do jedné Vrstvy neslučujeme pokud nejsme s výsledkem práce naprosto spokojeni Doporučuji ponechat kopii s vrstvami Sloučením vrstev se velikost souboru podstatně redukuje

Kontrolní otázky a úkoly Jaká je výhoda používání vrstev? Jak skryjete nebo zobrazíte jednotlivé vrstvy? Jak lze měnit pořadí vrstev? Jakým způsobem je možné manipulovat s více vrstvami najednou? Jakým způsobem zmenšíte velikost souboru po dokončení práce bez změny kvality nebo rozměrů?