Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245."— Transkript prezentace:

1 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10_B_15 Tematická oblast: MS Word Téma: Snímek obrazovky Autor: Ing. Pavel Novotný Datum vytvoření: září 2012

2 Anotace Metodický pokyn
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky doplněnými textem a podporující výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku. Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora.

3 Snímek obrazovky Jistě jste při své práci již potřebovali do dokumentu MS Word vložit snímek celé obrazovky, výřez obrazovky, nebo okno z jiné aplikace. Dříve to bylo možné pomocí klávesy „PrtScr“ a po vložení do dokumentu oříznout obrázek pomocí nástroje na kartě Formát. Další možností bylo použít jinou aplikaci, například Malování. V MS Word 2010 se snímek obrazovky stal dalším grafickým prvkem, který jednoduchým způsobem vložíme do dokumentu.

4 Snímek obrazovky Vložení snímku obrazovky do dokumentu. Postup: 1. postavte kurzor v dokumentu na místo, kam chcete vložit snímek 2. na kartě Vložení ve skupině Ilustrace klikněte na Snímek obrazovky 3. po kliknutí se otevře malé podokno, ve kterém jsou zobrazeny všechny spuštěné aplikace. Vyberete aplikaci a snímek je vložen do dokumentu 4. jestliže potřebujete vložit jen výřez obrazovky, použijte příkaz ve spodní části podokna

5 Pás karet Jak jsme si již vysvětlili, od verze Office 2010 je ovládání sjednoceno pro všechny aplikace pomocí Pásu karet. Úplnou novinkou je možnost vytvořit si vlastní kartu a na ní přidat vlastní skupiny a příkazy. Tuto možnost lze využít i při opakované práci jen s několika příkazy na různých kartách, tak abychom si práci usnadnili. Vytvoříme si tedy vlastní kartu s vlastními příkazy. Klikněte na tlačítko Soubor a na položku Možnosti. V okně Možnosti aplikace Word klikněte na položku Přizpůsobit pás karet.

6 Pás karet Všechny příkazy MS Word Aktuální stav pásu karet

7 Pás karet Pokud chcete vytvořit novou kartu, kliknete na tlačítko Nová karta vpravo dole. Dále použijte příkaz přejmenovat a Nová skupina a máte kartu připravenu. Požadované příkazy z levé části do své karty přidáte pomocí příkazu Přidat.

8 Opakování: Vysvětli pojem snímek obrazovky. Vložte do dokumentu výřez obrazovky. Vytvořte novou kartu s názvem Moje a skupinu s názvem svého jména. Do takto vytvořené karty vložte příkaz Najít.

9 Použité zdroje: Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora


Stáhnout ppt "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245."

Podobné prezentace


Reklamy Google