Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PowerPointu Ing. Hana Vláčilová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PowerPointu Ing. Hana Vláčilová"— Transkript prezentace:

1 PowerPointu Ing. Hana Vláčilová
Výuková lekce PowerPointu Ing. Hana Vláčilová

2 Co je nutné připravit před tvorbou prezentace?
Téma a charakter prezentace (přednáška, informativní, slide show…..). Režii a choreografii prezentace. Obrázky, grafy, videa a tabulky…….upravené, uspořádané a uložené ve složce. A znát základy Wordu!!!

3 Dobře vytvořená prezentace musí:
mít jednotný charakter snímků - to znamená, stejnou velikost i typ písma, ale i jejich stejné barevné řešení, být stručná a obsahovat podstatná fakta, musí mít výrazný a dobře čitelný text, mít úvod, „děj“ a závěr!!

4 Co se v této lekci naučíte?
Orientovat se v záložkách karet! Vkládat snímky do prezentace a orientovat se v jejich rozložení! Vkládat objekty do snímků! Přidávat efekty ke snímkům, ale i k objektům! Animovat pohyby snímků i vložených objektů! Časování snímků celé prezentace!

5 Soustřeďte se!! Začínáme!!

6 Záložka karet Domů Vložení nového snímku Rozložení snímku Úprava písma
Zarovnání textu Vkládání tvarů a kreslení šipek Úprava tvarů

7 Záložka karet Vložení Zde můžeme vkládat tabulky, obrázky, grafy…
…textová pole, nadpisy WordArtu, datum… …vložit své oblíbené hudební skladby nebo video ze svých cest…

8 Záložka karet Návrh V této záložce definujete vzhled snímků celé prezentace… …vybíráte barevné kombinace a motivy, hodící se k textu a obrázkům… …k barevnému pozadí a motivům přizpůsobujete typy i barvu písma… …nebo můžete nadefinovat pozadí snímků v jedné barvě!

9 Záložka karet Animace V této záložce nastavujete efektní přechody jednotlivých snímků prezentace, rychlost přechodu, přechody můžete doplnit zvukovým efektem a nastavit automatické časování celé prezentace. Časování jednotlivých objektů (textových polí, obrázků…) nastavujete příkazem Vlastní animace.

10 Příkaz „Vlastní animace“

11 Záložka karet Prezentace
V této záložce karet vytváříte prezentace pouze z vybraných snímků, můžete si svoji prezentaci vyzkoušet včetně časování, přidat mluvený komentář, nebo si celou prezentaci přehrát od začátku, nebo z aktuálního snímku……

12 Záložka karet Revize Záložka Revize vám pomůže ve vyhledání informací, nastavení pravopisu a gramatiky v textu, umožní překlad a omezí přístup……

13 Záložka karet Zobrazení
Zde můžete řadit a přesouvat snímky, ke snímkům vkládat poznámky, opět spustit prezentaci, použít další předlohy, zobrazit nebo skrýt pravítko či mřížku……. …náhled prezentace zmenšit nebo zvětšit, zobrazit snímek barevně nebo černobíle,… …uspořádat okna snímků.

14 Záložka karet Formát Tato záložka se zobrazí , pokud je označen některý z objektů se kterým se automatiky mění i nabídka pro text nebo obrázek!! Pro obrázky!!! Pro text a vložené tvary!!! Lze upravovat obrázky, ale zde doporučuji úpravu předem v některém z editorů!! A další nabídku již znáte z Wordu!!!

15 Několik rad na závěr!! Prezentaci spustíte klávesou F5!
Nebudete-li si s něčím vědět rady, pak vám pomůže nápověda pod klávesou F1! Prezentaci ukončíte nabídkou pod pravým tlačítkem myši!!

16 Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "PowerPointu Ing. Hana Vláčilová"

Podobné prezentace


Reklamy Google