Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Správa fotografií v Adobe Lightroom II.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Správa fotografií v Adobe Lightroom II."— Transkript prezentace:

1 Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Tvorba kolekcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školy Vybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Anotace Správa fotografií v Adobe Lightroom II. Klíčová slova Správa, kolekce, tvorba kolekce Předmět Technika a technologie fotografie, praktická výuka Autor Lukáš Veverka, MgA. Eliška Jílková Druh učebního materiálu Prezentace, výklad, fotografická praxe Potřebné pomůcky Interaktivní tabule, PC Cílová skupina Žáci střední školy Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace, procvičení Zdroje Autorská práce

3 Užitečnou funkcí při správě fotografií je i nástroj Kolekce
Užitečnou funkcí při správě fotografií je i nástroj Kolekce. Ten umožňuje ve virtuálním prostoru kolekce fotografií dle našeho výběru bez nutnosti jejich ukládání do samostatné složky na disku. To šetří mnoho času a paměťového místa disku. Fotografie lze navíc snadno přidávat, ubírat a provádět na nich všechny úkony jako v normální složce.

4 K vytvoření nové kolekce klikneme levým tlačítkem myši na znaménko plus. Poté klikneme na vytvořit kolekci (Create Collection).

5 Otevře se dialogové okno vytvoření nové kolekce
Otevře se dialogové okno vytvoření nové kolekce. Zde vyplníme název kolekce a potvrdíme. V případě, že jsme kolekci vytvářeli a neměli jsme označenou žádnou fotografii, požadované fotografie přesuneme držením levého tlačítka myši do složky kolekce. V případě, že jsme měli fotografie označené již před tvorbou kolekce, tyto označené fotografie se automaticky do kolekce uloží.

6 Zdroje Autorem textů, obrázků a grafického uspořádání je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková, kteří souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Všechny použité ilustrativní obrázky jsou vlastní tvorbou autorů. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu Adobe Photoshop Lightroom 3.3 a je zpracován autory.


Stáhnout ppt "Správa fotografií v Adobe Lightroom II."

Podobné prezentace


Reklamy Google