Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Správa fotografií v Adobe Lightroom I.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Správa fotografií v Adobe Lightroom I."— Transkript prezentace:

1 Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Základní možnosti správy fotografií Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školy Vybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Anotace Správa fotografií v Adobe Lightroom I. Klíčová slova Správa, rozdělení, třídění Předmět Technika a technologie fotografie, praktická výuka Autor Lukáš Veverka, MgA. Eliška Jílková Druh učebního materiálu Prezentace, výklad, fotografická praxe Potřebné pomůcky Interaktivní tabule, PC Cílová skupina Žáci střední školy Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace, procvičení Zdroje Autorská práce

3 Pracovní plocha Library (knihovna) – Při správě fotografií máme několik možností řazení fotografií, můžeme je rozdělovat do skupin pomocí barevného rozdělení, pomocí přidání hvězdičkového hodnocení, ale také pomocí metadat. Z plochy knihovny můžeme provádět i rychlé úpravy, nebo importovat, či exportovat fotografie.

4 Rozdělení fotografií pomocí barevného rozlišení
Rozdělení fotografií pomocí barevného rozlišení. Barvu k fotografii přiřadíme kliknutím levým tlačítkem myši do obdélníčku pod fotografií.

5 Různé možnosti třídění fotografií a možnost jejich rozlišení

6 Při odstraňování fotografie z Lightroomu máme možnost vymazat buď jen virtuální kopii fotografie z Lightroomu, nebo odstranit i originální fotografie uložené na disku.

7 Zdroje Autorem textů, obrázků a grafického uspořádání je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková, kteří souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Všechny použité ilustrativní obrázky jsou vlastní tvorbou autorů. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu Adobe Photoshop Lightroom 3.3 a je zpracován autory.


Stáhnout ppt "Správa fotografií v Adobe Lightroom I."

Podobné prezentace


Reklamy Google