Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop Základní práce s výběrem dané oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop Základní práce s výběrem dané oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka."— Transkript prezentace:

1 Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop Základní práce s výběrem dané oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školyVybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0432 AnotaceVýběr objektu v Adobe Photoshop Klíčová slovaVýběr, laso, kouzelná hůlka PředmětTechnika a technologie fotografie, praktická výuka AutorLukáš Veverka, MgA. Eliška Jílková Druh učebního materiáluPrezentace, výklad, fotografická praxe Potřebné pomůckyInteraktivní tabule, PC Cílová skupinaŽáci střední školy Druh interaktivityVýklad pomocí prezentace, procvičení ZdrojeAutorská práce

3 Výběr určité části fotografie za použití nástroje obdélníkový výběr (M) je rychlou variantou výběru určité větší oblasti. Není však příliš přesná pro výběr nepravidelných objektů.

4 Výběr určité části fotografie za použití nástroje Magnetické laso (L) je rychlou variantou výběru objektu s kontrastními a ostrými hranami. Při práci s málo čitelným okrajem nevychází výběr moc přesně. Můžeme použít nástroj mnohoúhelníkové laso, nebo laso.

5 Výběr určité části fotografie za použití nástroje Kouzelná hůlka (W) je rychlou variantou výběru objektu se stejnou barvou. Pomocí nastavení tolerance můžeme ovlivnit kolik tónů dané barvy se do výběru přidá. Nedá se přesně používat při jemných a barevných přechodech.

6 Zdroje Autorem textů, obrázků, videí a grafického uspořádání je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková, kteří souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Všechny použité ilustrativní obrázky jsou vlastní tvorbou autorů. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu Adobe Photoshop Cs6 a je zpracován autory.


Stáhnout ppt "Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop Základní práce s výběrem dané oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka."

Podobné prezentace


Reklamy Google