Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245."— Transkript prezentace:

1 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10_B_13 Tematická oblast: MS Word Téma: objekty Smart Art Autor: Ing. Pavel Novotný Datum vytvoření: září 2012

2 Anotace Metodický pokyn
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky doplněnými textem a podporující výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku. Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora.

3 Objekty Smart Art Asi největší novinkou v MS Word 2007 byly objekty Smart Art. Pomocí této funkce můžeme vytvářet různé diagramy, organizační struktura, apod. Ve verzi MS Word 2010 byly do galerie těchto objektů nové a některé byly vylepšeny. Nové jsou například šestiúhelníky. Vylepšené jsou organizační diagramy. Novinkou je možnost přiřazovat každému poli i fotografii.

4 Objekty Smart Art klepněte na místo v dokumentu kam chcete Smart Art vložit na kartě vložení ve skupině ilustrace klikněte na příkaz Smart Art 3. ze zobrazené nabídky vyberete nejvhodnější typ Smart Art

5 Objekty Smart Art 4. do dokumentu na zvolené místo je vložen prázdný diagram, do kterého stačí dopsat zvolený text 5. objekt opatříme vhodným textem, případně obrázky a vhodně naformátujeme. K tomu slouží Nástroje obrázku Smart Art, které najdeme ve skupině styly obrázků na kontextové kartě. Ta se zobrazí teprve po vložení vybraného obrázku do dokumentu. Naleznete zde příkazy na rychlou změnu barev, nebo 2D a 3D vzhledu obrázku. 6. další možnosti úprav najdete kartě Formát, kde můžete měnit styly, výplně, obrysy a další efekty jednotlivých obrazců

6 Opakování: Co je objekt Smart Art? Vlož do textu objekt Smart Art. Naformátuj vhodně objekt Smart Art.

7 Použité zdroje: Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora


Stáhnout ppt "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245."

Podobné prezentace


Reklamy Google