Kvalita Globalizácia Konkurencia Produktivita Inovácie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
Advertisements

VY_32_INOVACE_ Tržní mechanismus.
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
Systémové pojetí manažerské práce
Audit administrativních činností
Facility management ČSN EN
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Environmentální management. Osnova přednášek: Úvod do předmětu. Environmentální politika a environmentální strategie. Trvale udržitelný rozvoj. Makroekonomické.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
2. téma 1MU305, 211 – Manažerské účetnictví I.
Systém managementu jakosti QMS
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Ing. Petra Andrlová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
MARKETING.
Prosperita organizace
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Ing. Daniel Kardoš Systém ManagementDesk – nástroj řízení kvality a bezpečnosti podle ISO 9 001, ISO , ISO , ISO a ISO Ing.
SPACE ANALÝZA.
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
V. Informace pro marketing Otázky: 1.K čemu slouží systémy market.informací 2.K čemu slouží market. Výzkum 3.Jak řešit market. Problém 4.Jak získat primární.
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
II.PŘ Strategie podniku a růst hodnoty podniku 1.Strategie českých podniků v EU 2. Světové trendy podnikových strategií 3. Strategické podmínky konkurenceschopnosti.
Model strategie marketingového mixu
V.Prosperita organizace
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Model struktury strategického managementu
Tatrabanka najlepší idú za nami.
Digitální učební materiál
Marketingové strategie
FARMA SLOVENSKÉ POKLADY S.R.O
SYSTÉM MANAŽÉRSTVA KVALITY PODĽA SÚBORU NORIEM ISO 9000
Upozornenie! Informácie uvedené v tejto prezentácii slúžia ako podporný materiál na štúdium a svojím rozsahom nezodpovedajú požadovaným vedomostiam na.
Environmentálny audit a audit bezpečnostného systému
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
Riadenie projektového cyklu – Analýza problémov regiónu
MANAŽMENT FIRMY MEP 3 STRATEGICKÝ MANAŽMENT POLITIKA KVALITY
Graficky a prakticky v strojárstve
a mnoho ďalších odborníkov zo SR, ČR a Poľska s podnetnými témami Na konferencii vystúpili primátor mesta Banská Bystrica Mgr. Peter Gogola, prof.
Výnosy podniku 1. Podstata výnosov 2. Štruktúra výnosov
Plánovanie a príprava hodiny
Aktívna politika trhu práce v zákonoch
Ceny a cenová politika 1. Ekonomická podstata ceny
Budovanie systému manažérstva kvality podľa STN EN ISO 9000.
ORIENTÁCIA NA ZÁKAZNÍKA
Ako implementovať eLearning?
Profesijné prostredie
ORIENTÁCIA NA ZÁKAZNÍKA
ZNALOSTNÁ EKONOMIKA A POĽNOHOSPODÁRSTVO V NITRIANSKOM KRAJI
INFORMAČNÁ STRATÉGIA PODNIKU
Ivana Tomková 5. ročník CR
INTEGROVANÝ SYSTÉM MANAŽMENTU
Súhrnná evidencia o vodách Súčasný stav a ďalší vývoj
Kritické miesta AKL poskytujúceho komerčné služby kalibrácie
Všetko o Borsehung.
Európska informačná sieť o vzdelávaní
HLAVNÝ NÁZOV PREZENTÁCIE
Podnikateľské prostredie na Slovensku GEM 2013 NES
Veronika Andilová & Alexandra Čelovská
Marian Pavuk Martin Valluš
ISŽP Informačný systém životného prostredia na Slovensku
MARKETING Přednáška P
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice
Transkript prezentace:

Kvalita Globalizácia Konkurencia Produktivita Inovácie Realita a problémy

HISTÓRIA A SÚČASNOSŤ RIADENIA A MANAŽMENTU KVALITY Riadenie kvality Riadenie kvality Komplexný Integrovaný manažment výrobku v podniku manažment kvality IM EC RR riadenie robotníkom RP riadenie predákom TK vstup tech .kontroly ŠM štatistické metódy RK riadenie kvality MK manažment kvality ZK zlepšovanie kvality ZH zvyšovanie hodnoty MP manažment procesov RP reinžinierstvo procesov NC národné ceny za kvalitu EC európska cena MZ manažment znalostí IM integrovaný manažment MIL vojenské normy NTN normy a technická kontrola KSR komplexný systém riadenia ISO medzinárodné normy MZ NC RP MP RIADENIE A MANAŽMENT KVALITY ZH 2000 ISO ZK MK 1994 ISO RK ISO ŠM 1987 KSA TK MIL NTK RP RR 1900 1920 1940 1950 1960 1970 1980 1990 2000 2010 ROKY

Legislatívne požiadavky Zákaznícke požiadavky POŽIADAVKY KVALITY Firemné požiadavky Zisk, tržby Produktivita, informácie Legislatívne požiadavky Ústava, zákony, normy Medzinárodné záväzky Vyhlášky, nariadenie Zákaznícke požiadavky Zmluvy, špecifikácie Prieskumy spokojnosti Očakávania zákazníka CIELE MANAŽMENT PRODUKTY PROCESY DOKUMENTY ZDROJE Všeobecné požiadavky ISO 9001, 14001 OHSAS 18001 ISO/IEC 17025 Odvetvové požiadavky VDA, QS 9000 ISO 16949 HACCP, EN 45006

ORIENTÁCIA NA ZÁKAZNÍKA Podnik predtým Podnik teraz Z Z Z Z Z Procesy pridávajúce hodnotu zákazníkovi ZÁKAZNÍK Riadiace procesy

PREŽITIE FIRMY NA TRHU Konkurenčná schopnosť alebo smrť. Kto si myslí, že je dobrý, je stratený ! PREŽITIE FIRMY NA TRHU Konkurenčná schopnosť alebo smrť. Ani jedna metóda nie je dokonalá, mnohé sú však užitočné.

PREŽITIE FIRMY NA TRHU Cieľ a obsah 1. Poskytnúť informácie o tom, akými smermi sa uberá svetový vývoj manažmentu. 2. Upozorniť na vybrané metódy, koncepty a prístupy, ktoré je možné aplikovať vo firme s cieľom prežiť na trhu v rámci globálneho konkurenčného prostredia. 3. Poukázať na možnosti zvyšovania kvality manažmentu, produktivity firmy a rozvoja inovácií. 4. Povzbudiť k odhodlaniu realizovať zmeny vo firemnom prostredí. 5. Poukázať na možnosti aplikácie metód a prístupov vo firme. Obsah: 1. Úvod do reality. 2. Strategické prístupy a metódy. 3. Metódy manažmentu realizačných procesov. 4. Celostný a synergický manažment v praxi.

PREŽITIE FIRMY NA TRHU Negatívne skutočnosti Plytvanie v procesoch a postupoch – nadvýroba, zbytočné procesy a manipulácia... Nesynchronizované realizačné procesy – systémové chyby. Kultúra firmy je na nízkom stupni – nevyužívanie ľudského faktora. Dlhé priebežné časy a neplnenie termínov. Nízka produktivita a prezamestnanosť. Nepredajná produkcia a nepodarkovosť. Nevyužité a predimenzované kapacity a vysoké náklady. Krízový manažment – namiesto strategického manažmentu operatíva a „ hasenie požiarov“. Zložité a často nejasné informačné, finančné a materiálové toky. Nízka motivácia a kvalifikácia personálu. Neznalosť vývoja konkurentov , trhu a nových poznatkov – chyby v marketingu. Nízka úroveň dodržiavania štandardov z hľadiska kvality, ekológie a bezpečnosti práce. Nefungujúca logistika – množstvo nestabilných úzkych miest. Plánovanie a riadenie procesov s nesprávnymi údajmi. Tri základné podmienky nápravy 1. Ľudia – aktívne zapojenie do procesov, tréning, motivácia, vzťahy. 2. Procesy – jednoduché, výkonné, jednoznačne definované a zlepšované. 3. Metódy – zámerný, cieľavedomý a uvedomelý postup pri práci alebo konaní (exaktné, heuristické, empiricko-intuitívne metódy)

MANAŽÉRSKY SYSTÉM Všetko je v ľuďoch a až potom v peniazoch. Budúcnosť Orientácia na zákazníka – služba na mieru, ponuka zaujímavých riešení jeho problémov. Využitie ľudského potenciálu – kvalita, produktivita, aktivita. Trvalé zlepšovanie procesov – využitie intelektuálneho potenciálu. Manažérsky systém Slúži na splnenie cieľov, napr. - spriechodnenie toku informácií (IS) - zabezpečovanie a zlepšovanie kvality (ISO 9000) - redukovanie environmentálnych odpadov (ISO 14000) - zníženie strát vyplývajúcich z nehôd a úrazov (OH SAS 18000) Všetko je v ľuďoch a až potom v peniazoch.

KONKURENČNÁ KVALITA FORMULÁCIA A REALIZÁCIA STRATÉGIE + ZLEPŠOVANIE PODNIKOVÝCH PROCESOV = TRVALÁ KONKURENČNÁ VÝHODA ORGANIZOVANÉ ZLEPŠOVANIE Manažment – stanovenie priorít (čo, prečo ) Vlastníci procesov – vedenie projektov zlepšovania procesov, - podmienky pre riešiteľské tímy Riešiteľské tímy – možnosti a riešenia na zlepšenie procesov / činností

ZVYŠOVANIE HODNOTY PODNIKU Cieľ : Zvýšiť hodnotu podniku ! Stratégia rastu výnosov Stratégia produktivity Nové trhy, Vyššia Zlepšiť Zvýšiť výrobky, hodnota štruktúru využitie zákazníci pre zákazníka nákladov aktív (prevádzkové (prevádzkový náklady kapitál, na jednotku kapitálové produkcie) investície)