Ohlédnutí za čtvrtou třídou

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Hans Christian Andersen
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
VY_32_INOVACE_ 04_ Lidé a čas Kalendář (SADA ČÍSLO 2)
VY_32_INOVACE_ 03_ Lidé a čas Roční období (SADA ČÍSLO 2)
 V září jsou žáci rozděleni do oddělení, kterých je celkem 5. Prvňáčci a předškoláci se seznamují se školou, klubovnami, jídelnou a školním řádem.
Ohlédnutí za druhou třídou. A je to tady. Přišel měsíc září. Volá nás zpátky do školních lavic. Ve škole na nás čekala nová třída a nová paní učitelka.
KALENDÁŘ NA ROK LEDEN LEDEN Hoďte se do gala, plesová sezóna začíná!
MATEŘSKÁ ŠKOLA
Čtvero ročních období.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Cvičení v přírodě Říjen 2011, Bělá
Jediným učitelem hodným toho jména je ten, který vzbuzuje ducha svobodného přemýšlení a vyvinuje cit osobní zodpovědnosti.
Podzimní a zimní měsíce
Základní škola a Mateřská škola Chlebičov DUM 57. Březen 2012 Jarní a letní měsíce.
Vzhůru do života. V září se všichni sejdeme a povídáme si, co bylo o prázdninách.Pak nás přivítají paní učitelky a sdělí nám, co pěkného nás čeká.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Třídní schůzky Organizační záležitosti Připomínáme, že v závěru školního roku budou dny ředitelského volna. Děti dostanou vysvědčení již 20.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_401_PODZIM Téma: PODZIMNÍ MĚSÍCE, ZAČÁTEK.
Roční období Název školy:
2. pololetí v V. A. 2. pololetí začalo velkou personální změnou ve vedení školy paní učitelka Veronika Studená.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Perníková chaloupka aneb
Za dveřmi je … ZIMA.
Výukový prográmek pro děti 2.třídy ZŠ Roční období
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Environmentální výchova na ZŠ a MŠ Uhelná Příbram „Třídím! Třídíš! Třiď! Ať se nám tu dýchá líp!“
NÁZEV ŠKOLY:MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/08_Vánoce TEMA: Vánoce ČÍSLO PROJEKTU:
Hans Christian Andersen VY_32_INOVACE_XVI-B-04. Hans Christian Andersen Dánský spisovatel Narodil se v roce 1805, zemřel v roce 1875.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Léto Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola a Mateřská škola Litvínov - Janov Přípravná třída II.
BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY 2016 Jak to začalo? V lednu 2016 proběhla schůzka ředitele školy s paní starostkou a panem místostarostou a výsledkem je – 20.
ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 KRONIKA 3.C. Září - SPOLEČENSTVÍ RYBNÍKŮ.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_80_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Roční období NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené, Brno AKCE 2015.
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Autor: Mgr. Radana Marelová
VY_52_INOVACE_07_Léto kolem nás
ROČNÍ OBDOBÍ Tereza Skálová.
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
KALENDÁŘ.
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_29_PRVOUKA
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Třídní schůzky 1.C
Učíme se jinak.
V červnu jsme se už všichni těšili na prázdniny
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
Transkript prezentace:

Ohlédnutí za čtvrtou třídou

Pozor, už je to tady! Nenápadně se vplížilo září a udělalo z nás čtvrťáky! Jde se na to!

Cestou do školy, cestou ze školy, pořád a furt a věčně se člověk pohybuje po silnicích nebo alespoň v jejich okolí. A tak jsme se za pomoci policistů učili, jak se na silnicích vlastně správně chovat.

Víte, jak se točí film? My jsme si to vyzkoušeli díky projektu Penny městečko.

V říjnu jsme vyrazili do Mladé Boleslavi V říjnu jsme vyrazili do Mladé Boleslavi. Ve zdejším Templu si současný člověk může vyzkoušet, jak žili jeho prapředci.

A tak jsme drtili obilí…

… a dokonce i řezali kamennými noži.

Listopad se už tradičně nese v duchu příprav na Vánoce Listopad se už tradičně nese v duchu příprav na Vánoce. Poslední listopadový víkend pořádá město trhy, na nichž má svůj stánek i naše škola. Naše třída přispěla domácím lineckým cukrovím ve tvaru stromečků.

Co v listopadu nesměle začalo, mohlo v prosinci o to směleji pokračovat. Na dveře nám zaťukal Mikuláš.

Pohádku napsal dánský pohádkář Hans Christian Andersen Do divadla Hybernia jsme se vydali za pohádkou, za Sněhovou královnou, a to v muzikálovém zpracování. Pohádku napsal dánský pohádkář Hans Christian Andersen

Hurá, Vánoce jsou tady. Těšili jsme se stejně jako každý rok Hurá, Vánoce jsou tady! Těšili jsme se stejně jako každý rok. A abychom si to těšení zkrátili, vyrobili jsme si betlémy …

… a splnili další „vánoční“ úkoly.

Měsíc leden nás vytáhl na led Měsíc leden nás vytáhl na led. Obuli jsme brusle a pod dohledem pana trenéra Chabady jsme pilovali své bruslařské umění.

V únoru jsme se zapojili do projektu Dopravní abeceda V únoru jsme se zapojili do projektu Dopravní abeceda. Paní lektorka nás naučila scénky, které jsme potom hráli druhákům.

Co se to děje. Proč to ve 4. C vypadá jako ve šmoulí vesničce Co se to děje? Proč to ve 4.C vypadá jako ve šmoulí vesničce? Ále, to jsme si jen připomněli, že se v březnu slaví den vody.

Navštívil nás pan sklář Navštívil nás pan sklář. A každého nechal, aby si sám vyfouknul skleněnou baňku.

A do třetice všeho březnového jsme spaním ve škole oslavili výročí pohádkáře Andersena.

V dubnu jsme vyrazili na školu v přírodě. Vlakem!

Na celý týden jsme se stali vandrovníčky a při svém putování se učili devatero řemesel. Vyrobili jsme si knoflíky, ušili oděv nebo vyřezali hole.

Mezi největší zážitky ale patřila jízda na raftu.

Květen, to je sluníčko a teplo Květen, to je sluníčko a teplo. Radši být venku než ve školních lavicích. My si ale i ten pobyt uvnitř umíme zpříjemnit. Třeba výstavbou hradů.

Červen začíná tak krásně. Děti slaví svůj svátek Červen začíná tak krásně! Děti slaví svůj svátek. Hasiči pro nás připravili program se skákacím hradem…

… a blbnutím v pěně 

Rozdali jsme závěrečné vysvědčení a hurá na prázdniny. Tak ahoj v páté!