Regionální operační program NUTS II Severozápad

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
K současným trendům v rozvoji venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
KROMĚŘÍŽ zkušenosti z programového období
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Transkript prezentace:

Regionální operační program NUTS II Severozápad C H R Á M C H M E L E A P I V A 18.9.2018

Chrám Chmele a Piva 18.9.2018

18.9.2018

Identifikace zdroje spolufinancování projektu Regionální operační program NUTS II Severozápad – 2. výzva Priorita 4 Udržitelný rozvoj cestovního ruchu Oblast podpory 4.1 Budování a rozvoj atraktivit a infrastruktury CR 18.9.2018

Hlavní cíle projektu Revitalizace významných chráněných kulturních památek na území města Žatec pro potřeby rozvoje cestovního ruchu; Revitalizace vybraných unikátních historických chmelařských objektů v Zóně technických památek chmelařství včetně doprovodné infrastruktury pro jejich využití v cestovním ruchu; Využití přírodního a kulturně-historického potenciálu regionu pro cestovní ruch; 18.9.2018

Hlavní cíle projektu Vybudování turistického informačního systému pro celé území Žatecké chmelařské oblasti Prosazení města Žatec jako turistické destinace se specifickými produkty cestovního ruchu evropského významu; Zvýšení přitažlivosti města a Žatecké chmelařské oblasti pro návštěvníky prostřednictvím inovativních produktů a služeb v oblasti cestovním ruchu. 18.9.2018

Specifické cíle projektu Renesance kulturně historického dědictví města Žatce; Oživení historického jádra města Žatce, Vytvoření zázemí pro Informační systém Žatecké chmelařské oblasti; Vytvoření nové turistické destinace pro domácí a zahraniční turisty; Zkvalitnění propagace a informovanosti o regionu v České republice a v zahraničí; 18.9.2018

Specifické cíle projektu Posílení regionální spolupráce na rozvoji oblasti; Využití dosud nedoceněného potenciálu turistických atraktivit; Zachování chmelařské tradice města Žatce a Žatecké chmelařské oblasti; Zvýšení prestiže města a přilehlé Žatecké chmelařské oblasti; Zlepšení kvality služeb v cestovním ruchu; 18.9.2018

Specifické cíle projektu Vytvoření nových produktů a aktivit v cestovním ruchu v Ústeckém kraji; Zvýšení životní úrovně místního obyvatelstva prostřednictvím stabilizace pracovního trhu; Zvýšení příjmů z cestovního ruchu pro město i soukromé podnikatele v Žatci a v přilehlém regionu zvýšením počtu návštěvníků města a prodloužení průměrné délky jejich pobytu; Zvýšení poptávky po službách v souvislosti s nárůstem počtu návštěvníků města, v důsledku toho pak oživení regionální ekonomiky a tvorba dalších pracovních míst. 18.9.2018

Partneři projektu Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism; Občanské sdružení Chrám Chmele a Piva; Národní památkový ústav; Svaz pěstitelů chmele České republiky; Žatecký pivovar, spol. s r. o. 18.9.2018

Přehled financování projektu Celkové náklady – 245 497 523 Kč Celkové způsobilé náklady – 228 587 296 Kč ERDF – 194 299 201 Kč Státní rozpočet – 17 144 047 Kč Žadatel – způsobilé 17 144 047 Kč Žadatel – nezpůsobilé 16 910 227 Kč Předfinancování projektu v dílčích etapách je zajištěno z rozpočtu města Žatec. 18.9.2018

Přehled financování projektu 18.9.2018

Způsobilé a nezpůsobilé náklady 18.9.2018

Dílčí podprojekty V rámci projektu budou realizovány následující aktivity/stavební objekty: SO 001 A Rekonstrukce historického skladu a balírny chmele SO 001 B Vstupní objekt - rozhledna PS 001 Technologie atypického výtahu PS 002 Technologie multimediálních zařízení SO 003 Revitalizace hospodářského zázemí chmelařského skladu SO 004 Jižní zahrada pro děti 18.9.2018

Harmonogram projektu Etapa č. 1 - 2. 1. 2007 až 31. 10. 2009 18.9.2018

Dílčí podprojekty SO 005 Severní dvůr SO 006 Inženýrské sítě a přeložky SO 007 Rekonstrukce historických komunikací a náměstí SO 008 Revitalizace proluky - Expozice česacích strojů chmele SO 009 Renovace klášterní zahrady SO 010 Revitalizace bývalé renesanční sladovny č. p. 356 18.9.2018

18.9.2018

Lokalita projektu Zóna technických památek chmelařství V městské čtvrti Pražské předměstí - Zóně technických památek chmelařství, vyhlášené roku 2003 Ministerstvem kultury ČR (vyhláška č. 108/2003, Sb.), se nachází 85 unikátních historických chmelařských objektů - bývalých balíren, sušáren, sladoven a skladů. Stěžejním cílem projektu je využití některých z nich k rozvoji cestovního ruchu, místního a regionálního podnikání (Pro toto území je podán návrh na zapsaní do seznamu UNESCO). 18.9.2018

Zóna technických památek chmelařství 18.9.2018

Lokalita projektu Bývalá renesanční sladovna č. p. 356 Jedná se o kulturní památku zapsanou v Ústředním seznamu kulturních památek pod evid. číslem rejstříkovým 42420 a pod poř. rej./PÚ 5-1533. Tento dům představuje vzácný a přes vysoký stupeň stavebních úprav a narušení zachovalý příklad renesanční architektury ve městě. 18.9.2018

Lokalita projektu Klášterní zahrada Zahrada na parcelách pozemku č.146 a 148 je součástí kláštera, který je nemovitou kulturní památkou a zároveň se nachází na území městské památkové zóny, vyhlášené v r. 2003. Zahrada včetně obvodových zdí je kulturní památkou s evid. č. v rejstříku 43 185, poř. č. 5-1531. 18.9.2018

Popis projektu SO 001 A Rekonstrukce historického skladu a balírny chmele V tomto objektu najde zázemí Informační centrum Žatecké chmelařské oblasti. Ve vyšších podlažích vznikne expozice zaměřená na netradiční propagaci tohoto regionu s využitím multimediální techniky a tradičních autentických chmelařských rekvizit, nástrojů a strojů. 18.9.2018

Historický sklad a balírna chmele 18.9.2018

Historický sklad a balírna chmele 18.9.2018

Popis projektu SO 001 B Vstupní objekt – rozhledna Tento objekt bude plnit funkci vstupního objektu do SO 001A, zároveň však bude hlavním inovačním prvkem projektu. Vnitřní tubus této věže bude sloužit jako výtahová šachta pro atypický výtah (popis funkce viz PD). Funkce atypického výtahu bude zajištěna Provozními soubory PS 001 Technologie atypického výtahu a PS 002 Technologie multimediálních zařízení zahrnujícími propagační filmy o chmelařském regionu). 18.9.2018

Lokalita SO 001 B 18.9.2018

Popis projektu SO 003 Revitalizace hospodářského zázemí chmelařského skladu Nejdůležitějším prvkem tohoto objektu bude malý vzorkový pivovar, funkční ukázka výroby a skladování piva. Vzorky budou nabízeny pouze jako ochutnávka návštěvníkům expozice, a to v malé degustační místnosti. Na tyto prostory navazuje přípravna jídel se zázemím, náklady na realizaci těchto prostor jsou v rozpočtu uvedeny jako nezpůsobilé, vzhledem k problematice veřejné podpory. Jedno podlaží v bývalé sušárně chmele bude věnováno dětským návštěvníkům. 18.9.2018

Hospodářské zázemí chmelařského skladu 18.9.2018

Popis projektu SO 004 Jižní zahrada pro děti - bude sloužit jako dětské hřiště s využitím motivů chmelnice a venkova 18.9.2018

Popis projektu SO 005 Severní dvůr - bude sloužit jako odpočinkové atrium pro rodiny s dětmi SO 006 Inženýrské sítě a přeložky SO 007 Rekonstrukce historických komunikací a náměstí 18.9.2018

Popis projektu SO 008 Revitalizace proluky - Expozice česacích strojů chmele V hale bude umístěn výstavní exponát - česačka chmele typu BRUFF a další chmelařské exponáty SO 009 Renovace klášterní zahrady Renovace zahrady podle dochovaných historických pramenů takovým způsobem, aby mohla sloužit jako odpočinkové relaxační místo pro návštěvníky a obyvatele města, rovněž také jako místo setkávání pro obyvatele blízkého domova důchodců. 18.9.2018

Klášterní zahrada 18.9.2018

Popis projektu SO 010 Revitalizace renesanční sladovny Využití prostor bývalé renesanční městské sladovny je zaměřeno na využití kulturního dědictví pro jeho využití v cestovním ruchu pro návštěvníky a samozřejmě i obyvatele města, s důrazem na funkci výstavních prostor, expozicí a galerií, s prostory pro konání společenských akcí. 18.9.2018

Renesanční sladovna 18.9.2018

Renesanční sladovna 18.9.2018

Anabáze přípravy projektu 2000 – 2007 – zpracování a aktualizace projektové dokumentace Autor: Ing. arch. Jiří Vaníček 18.9.2018

Anabáze přípravy projektu 2002 – příprava žádosti do Phare 2001 2004 – příprava a podání žádosti do Phare 2003 (04/2004) 2004 – příprava a podání žádosti do SROP, Podopatření 4.2.1 Podpora národní infrastruktury cestovního ruchu (07/2004) 2004 - příprava a podání žádosti do SROP, Opatření 2.3 Regenerace a revitalizace vybraných měst (08/2004) 18.9.2018

Anabáze přípravy projektu 2005 - Příprava a podání žádosti do SROP, Podopatření 4.2.1 Podpora národní infrastruktury cestovního ruchu (06/2005) 2008 – Příprava a podání žádosti do Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad (06/2008) 18.9.2018

Město Žatec – Centrum Žatecké chmelařské oblasti 18.9.2018

18.9.2018

D ě k u j e m e z a p o z o r n o s t. www.mesto-zatec.cz 18.9.2018