Virtuální realita Využití VR v praxi Kritika Další VR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Advertisements

Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Ing. Milan Balcer oddělení obnovitelných zdrojů energie Energetická legislativa Novela vyhlášky č. 194/2007 Sb.
S MARTPHONE Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_FY_2E_PAV_01_Světlo.
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: David Holubec NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_INF Vzdělávací oblast: informatika Ročník: 9. Číslo projektu:
Komunikace Že si nerozumíme, je normální. Že si porozumíme, je zázrak. neznámý autor Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
SPALOVACÝ MOTORY – DIESELOVÉ. OBSAH Úvod Vynález dieselového motoru
Tercie Rovnice Rovnice – lineární rovnice postup na konkrétním příkladu.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Doprava ROZMĚRY Který obrázek je největší? Který obrázek je nejmenší?
Kožní soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_8_Kožní soustava Téma: Přírodověda.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Ing. Oldřich Vavříček NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Základy elektrotechniky.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Notebook, tablet Číslo DUM: III/2/VT/2/1/20 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Jednotlivé osobnosti nejsou jedinečné jenom svými psychickými vlastnostmi, ale také tím, jak VNÍMAJÍ, jak PŘEMÝŠLEJÍ, UČÍ SE, PAMATUJÍ SI apod.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika ročník III
Tvorba WWW stránek. Obsah Princip fungování WWW Současné trendy Zásady tvorby WWW stránek Netiketa.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Počitačová bezpečnost - je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených s používáním počítače).
Výchova k občanství Právní základy státu - znaky státu.
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast
Název prezentace (DUMu)
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
VY_32_INOVACE_03_Orientace v krajině
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
TVORBA MAPY Přednáška z předmětu Tematická kartografie (KMA/TKA)
Druhy sítí podle rozlehlosti
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Utkání PhDr. Vladimír Süss, Ph.D.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Karel IV. VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní informace o poskytovateli
Elektrické spotřebiče
VY_32_INOVACE_
Publicistický styl VY_32_INOVACE_CJL_3,4_72
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_FYZIKA
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
EU_32_sada 2_13_PV_Kartografie_Duch
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka
DOPLNĚK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Přídavná zařízení.
Informatika – Grafika.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
KDO SE NA TEBE DÍVÁ? HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
PŘÍRODOVĚDA JEDOVATÉ ZLOZVYKY
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Logické funkce a obvody
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí n. M., Kollárova 1045
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Věcné učení První pomoc
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Transkript prezentace:

Virtuální realita Využití VR v praxi Kritika Další VR Princip používání VR Zdroje

Využití VR v praxi V lékařství V lékařství se využívají prostorové modely orgánů nebo celého těla. Ty se získávají pomocí počítačové tomografie. Tomografie znamená v překladu zobrazování v řezech, tedy strukturní zobrazování stavby bez fyzického narušení celku.

Využití VR v praxi Sport Ve sportu VR slouží k dokonalému vytrénování správného pohybu a techniky. Aby byl lepší a lepší…..

Využití VR v praxi Armáda V armádě je pro VR typický příklad simulátor létání který je i přes velké pořizovací náklady o mnoho úspornější než skutečný let.

Zábava A samozřejmě pro zabavu stovky her si mužete zahrát na VR

Kritika Vzhledem k realitě podobnému subjektivnímu vjemu může virtuální realita při nevhodném použití vyvolat u pozorovatele či pravidelného uživatele stav, kdy přestává jasně rozlišovat mezi reálným a virtuálním světem a tím celkově zkreslit jeho psychické vnímání a hodnocení skutečného prostředí. Takže si muže myslet že padá atd.

Další VR Samsung GEAR Samsung Gear VR je mobilní virtuální realita headset vyvinutý společností Samsung Electronics ve spolupráci s Oculus a vyráběného společností Samsung. Headset byl propuštěn 27. listopadu 2015.Při použití, kompatibilní Samsung Galaxy zařízení Samsung Galaxy S7 působí jako displej a procesor náhlavní soupravy, když je přístroj Gear VR samo o sobě působí jako regulátor, který obsahuje vysoké zorné pole

HTC vive HTC Vive je headset (elektronika určená pro nošení na hlavě) pro virtuální realitu vyvinutý společností HTC . Byl vydán dne 5. dubna 2016. Tento headset je navržen tak, aby využil rozsah místnosti, ve které se osoba nachází, s pomocí speciálních čidel a přetvořit ho tak na virtuální realitu.V Česku se dá sehnat zhruba za 25 000 Kč. Na htc vive je zhruba přes 40 her.

Princip používání VR K vytvoření VR jsou používány specializované brýle a rukavice (data glove) pro simulaci hmatového vnímání. Tyto brýle jsou schopny do každého oka zobrazit obraz každé scény z jiného úhlu. To v mozku vyvolá věrohodný trojrozměrný obraz. To, co má být v pozadí scény, vnímáme skutečně vzadu.

Zdroje https://cs.wikipedia.org/wiki/Virtu%C3%A1ln%C3% AD_realita#Princip_pou.C5.BE.C3.ADv.C3.A1n.C3.A D_VR https://www.google.cz/search?q=HTC+vive&source=l nms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj1rLfHmN3SA hXKFiwKHSAyB3MQ_AUICCgB&biw=1920&bih=9 57#imgrc=Ij6WwbJXkV2W9M: https://cs.wikipedia.org/wiki/Virtu%C3%A1ln%C3% AD_realita

František Krňávek Děkuji za pozornost