Autor: Mgr. Yvetta Kałužová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Advertisements

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast: Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Plánování pracovníků Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Personální práce.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.10 Ročník2. ročník.
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_231.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
Střední škola obchodu, služeb a řemesel a jazyková škola s právem SJZ Tábor Projekt OP VK Studijní a informační centrum školy PhDr. Daniela Novotná, SŠ.
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_03 Název materiálu:PERSONALISTIKA PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace vysvětluje.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.01 Ročník2. ročník.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek Listopad 2004.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
ČLENĚNÍ ZAMĚSTNANCŮ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Živnostenské podnikání a malé a střední podniky
Personální plán pro podnikatelský plán
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Podnik Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.01 Ročník2. ročník.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUM VY_32_INOVACE_E21.05 Ročník 2.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO 15 Název.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Zaměstnanci v podniku 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Charakteristika a význam obchodního provozu, činitelé OP.
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Inventarizace
Právní úprava cestovného ruchu v ČR
Suroviny pro cukráře I. ročník
VY_32_INOVACE_Sikorová_ VO členění podle forem činnosti
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Velkoobchod Autor: Ing. Sikorová Renata VY_32_INOVACE_Sikorová_
Bankovnictví Mgr. Yvetta Kałužová
Ekonomické vzdělávání I. – III. r./Kuchař - číšník
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
Ing. Veronika Dostálková MBA
INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO VOLBU POVOLÁNÍ
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Yvetta Kałužová Personální činnost podniku VY_INOVACE_Kaluzova_12-2-19 Složení pracovníků Autor: Mgr. Yvetta Kałužová . Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace výukový materiál pro učební obory kuchař, prodavač, cukrář využití v předmětech ekonomika

Personální činnost Složení pracovníků

Struktura pracovníků vyjadřuje podíl jednotlivých skupin – kategorií pracovníků na celkovém počtu pracovníků podniku počet a struktura pracovníků je v každém podniku jiná složení pracovníků závisí na předmětu činnosti, organizační struktuře, velikosti podniku, na technickém vybavení podniku

Členění pracovníků dělníci vykonávají většinou fyzickou práci truhlář, horník, zedník provozně-obsluhující zaměstnanci pracují v obchodě a ve službách, dopravě, skladování číšník, kuchař, prodavač, recepční technickohospodářští pracovníci převládá duševní práce a) řídící pracovníci – vedoucí střediska b) provozní pracovníci – nákupčí, operátor

Členění pracovníků pracovníky lze členit i podle věku, pohlaví kvalifikace základem kvalifikačních předpokladů je výuční list, maturitní vysvědčení apod.

Složení a počet pracovníků ovlivňuje druh a rozsah poskytovaných služeb úroveň používané techniky používaná technologie velikost podniku

Plánování počtu zaměstnanců Správné plánování počtu zaměstnanců vyžaduje informace o: fluktuaci uvnitř podniku a její příčiny mzdách v jednotlivých kategoriích produktivitě práce

Úkoly Vysvětlete tyto pojmy: struktura pracovníků provozně obsluhující pracovník fluktuace Určete členění pracovníků ve firmě, u které vykonáváte odbornou praxi.

Použité zdroje ČISTÁ, Lydia. Ekonomika pro odborná učiliště a veřejnost. Praha: Fortuna, 2007, ISBN 978-80-7373-017-8. HERČÍKOVÁ, Jana; ŠAMSOVÁ, Lenka. Ekonomika pro střední a vyšší hotelové školy. Praha: Fortuna, 2003, ISBN 80-7168-827-4. Obrázky sady MS Office