Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0809. Poměrní ukazatelé struktury 16. října 2012VY_32_INOVACE_120115_Pomerni_ukazatele_struktury_DUM

2 Poměrní ukazatelé struktury (složení) vyjadřují složení určitého celku. Jak se podílí jedna, několik nebo všechny části na celku, do kterého patří. Základem poměřování je celek. Obecný tvar poměrných ukazatelů struktury je:

3 Příklady: Pracovní list – poměrní ukazatelé struktury ve Wordu Pracovní list – poměrní ukazatelé struktry v Excelu

4 CITACE ZDROJŮ BURDA, Zdeněk. Statistika pro obchodní akademie. Vyd. 5., ve Fortuně 4., upr. Praha: Fortuna, 2006, 94 s. ISBN 80-716- 8963-7. Prezentace byla vytvořena v programu MS PowerPoint 2010


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková."

Podobné prezentace


Reklamy Google