Sociální bydlení v České republice Petr Krčál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Pomůcka – bydlení s doprovodným sociálním programem (nejedná se o popis projektu, ale o vysvětlení schématu třístupňového systému bydlení) • NNO Centrom,
Kateřina Valachová Kancelář veřejného ochránce práv
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
Dávky sociální péče pro občany těžce zdravotně postižené
Profesní vzdělávání sociálních kurátorů Liberec
Životní úroveň (II. část)
Institut veřejné služby
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Sociální zabezpečení a důchodová politika
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
1. Dle analýz ČSÚ vychází, že nízkopříjmové skupiny mají vyšší nájemné než střední a vysoko-příjmové domácnosti až o Kč Počet osob s PnB –
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
3. téma HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTÍ. Rozpočet - Příjmy Mzdy/platy Mzdy/platy Státní sociální zabezpečení Státní sociální zabezpečení Nájemné Nájemné Úrokové.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Zkušenosti z činnosti PIS programu PANEL OK ČKAIT Plzeň Ing. Václav Klíma.
Správa sociálního zabezpečení
Dávky pomoci v hmotné nouzi. Předmět úpravy (§ 1) - Poskytování pomoci - Základní životní podmínky (biologické, psychické a sociální) (biologické, psychické.
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Státní sociální podpora
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Sociální zabezpečení Sociální služby
ŽIVOTNÍ A EXISTENČNÍ MINIMUM
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Trh bydlení EKBY- 4. přednáška 15. března Specifika bydlení heterogenní, komplexní zboží zboží dlouhodobé spotřeby fixace v prostoru ostatní specifika:
Bydlení českých seniorů a nedořešené problémy Ing. Milan T a r a b a předseda Sdružení nájemníků ČR.
Vyhodnocení průzkumu bezdomovectví v obcích s rozšířenou působností.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Koncepce sociálního bydlení České republiky Současný stav Návrh koncepce sociálního bydlení Role obcí Otázky a odpovědi.
Sociální bydlení v České republice: koncepce a zákon
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Dávky SSP, pomoci v hmotné nouzi a příspěvek na péči.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
1 PRIORITY SEKCE NÁMĚSTKYNĚ MINISTRA PRO SOCIÁLNÍ A RODINNOU POLITIKU.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Gender a (sociální) bydlení Linda Sokačová Platforma pro sociální bydlení Alternativa 50+, o.p.s.
Institut veřejné služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Veřejná služba 2017.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Informace ze sociální oblasti
Kvalita v sociálních službách jako proces
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
POTRAVINOVÉ A MATERIÁLNÍ POMOCI
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Sociální bydlení v České republice Petr Krčál

Současný stav zákona o sociálním bydlení Zákon byl konzultován s klíčovými aktéry, při přípravě zákona proběhlo 150 externích schůzek. Ministerské resorty: MMR, ÚV, MZ, MF, MV Úřad práce ČR Obce a kraje: SMO, SMS, AK Český statistický úřad Neziskové organizace: Platforma pro sociální bydlení, Lumos, Centrom, Sdružení azylových domů, Armáda spásy, Vteřina poté, ProFem, Fokus Starostové měst a obcí, sociální pracovníci Rada vlády pro lidská práva, Rada vlády pro záležitosti romské menšiny

Formy podpory sociálního bydlení Sociální byty podporované bydlení, sociální nájemné Sociální byty s podporou sociální práce vždy spojeno se sociální prací, sociální nájemné Příspěvek na bydlení (nejen pro klienty sociálního bydlení) + sociální práce a intenzivní prevence ztráty bydlení prostřednictvím navýšení počtu sociálních pracovníků

Osoba v bytové nouzi Osobou v bytové nouzi je osoba, která a) je bez bydlení, popřípadě po dobu nejméně 6 kalendářních měsíců po sobě jdoucích užívá k zajištění svého bydlení pouze zařízení sociálních služeb, ubytovací zařízení nebo ústavní zařízení, nebo b) sama nebo společně s osobami, se kterými je posuzována, vynakládá na bydlení více než 40 % započitatelných příjmů podle zákona o životním a existenčním minimu, pokud zároveň těchto 40 % nepřekračuje výši normativních nákladů na bydlení, a zároveň její příjem, popřípadě též s příjmem společně posuzovaných osob, po úhradě nákladů na bydlení, nepřesahují 1,6 násobku životního minima podle jiného právního předpisu, přičemž celkové majetkové poměry těchto osob po zhodnocení majetkové situace vykazují znaky bytové nouze a tato majetková a příjmová situace trvá nejméně 6 kalendářních měsíců po sobě jdoucích.

Jak systém funguje?

Sociální bydlení a prvky motivace Bydlení v sociálních bytech je podpořeno prostřednictvím sociální práce. Nájemníci jsou aktivní při zpracování individuálního plánu podpory, kde jsou stanoveny kroky pro zlepšení bytové a sociální situace. Tyto podmínky jsou povinni plnit. Pokud neplní individuální plán podpory, může být vydán podnět úřadu práce na odebrání rozhodnutí. Opětovně se do systému mohou hlásit až po 6 měsících od data odebrání rozhodnutí. Návaznost na systém sociálních dávek, který je rovněž upraven zákonem o sociálním bydlení a o příspěvku na bydlení.

Kdo poskytuje sociální bydlení? Hlavním subjektem pro poskytování sociálního bydlení jsou obce České republiky. Pokud sociální bydlení domácnosti s rozhodnutím nezajistí příslušná obec (nemá objektivně možnost nebo nekoná), bude podpora zajištěna záchytným systémem.

Záchytný systém Záchytný systém realizuje Úřad práce ČR a Státní fond rozvoje bydlení. Jde o vyhledávání bydlení pro osoby z obce, která nevstoupila do systému. Bydlení je vyhledáno na území trvalého bydliště osoby v bytové nouzi, případně na úrovni kraje.

Financování sociálního bydlení Princip financování sociálního bydlení = současný systém dávek + veřejná podpora v podobě vyrovnávací platby. Obcím jsou finanční prostředky na poskytování sociálního bydlení poskytovány prostřednictvím provozních a investičních dotací na provoz sociálních bytů (MMR) a dotací na sociální práci (MPSV).

Časté mýty Financování bude na úkor obcí. Stát tak ušetří a obce se zadluží. Obce budou mít ze zákona právní nárok na dotace na stavbu, opravu, pronájem a provoz sociálních a dostupných bytů a dotace na oblast sociální práce. Zákon počítá s tím, že některé obce nebudou mít dostatečné možnosti byty zajistit, a proto přichází záchytný systém, který přebere odpovědnost za danou obec.

Co to znamená pro obec Odbourává se pro občana a obec devastující obchod s chudobou. Snížení rizik sociálního vyloučení a pádu do chudoby, ochrana zranitelných skupin osob – rodiny s dětmi, senioři, oběti domácího násilí a dalších. Posilují se práva měst a obcí při realizaci sociálního bydlení. Sjednocují a zpřesňují se povinnosti měst a obcí při zajišťování sociálního bydlení a sociálních potřeb obyvatel. Obce a města získají finanční prostředky na zajišťování a realizaci systému sociálního bydlení (dotace na sociální práci, investiční prostředky atd.)

Co to znamená pro stát Splní se konečně 25 let opakovaný slib. Postupně se sníží státní výdaje na dávky v oblasti bydlení (v současné době 13 mld.). Nahradí se podpora bydlení efektivnějším systémem, který nám ušetří peníze. Sníží se četnost negativních sociálních jevů, které ztrátu bydlení či nejisté bydlení mohou provázet.

Účinnost zákona a přechodná ustanovení Podávání žádostí o vstup do systému od 1. 7. 2018 plnění povinnosti zajistit sociální byt ze strany obcí nebo SFRB od 1. 1. 2020

Děkuji za pozornost.