Školení IS - 7 Rozvrh, Záložky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Martina Košíková, Adéla Kaschnerová
Advertisements

Tipy a triky Ondřej Suk Skalský Dvůr
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Návod pro práci s internetovými stránkami společnosti Acros • Produkty Acros/Fisher je možno nalézt na internetových stránkách nebo na stránkách.
Prémiová automatická objednávka Instruktáž. CO JE TO ADR? •Prémiová automatická objednávka (ADR) je nejjednodušší způsob, jakým můžete obdržet své oblíbené.
Ovládací panely Hodiny, jazyk a oblast.
Přechody a animace Tomáš Prejzek
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Karta Domů, skupina Odstavec
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Excel 2010 Karta domů 3. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
IES – jak na to *** Základní ovládání U stránek s nadpisy různé úrovně se automaticky vytváří obsah Toto je klíčové tlačítko. Klepněte a můžete ihned.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní
Databáze Sestavy.
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Tutoriál DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Tutoriál LinkSource ~ Linking – Nastavení odkazů k plnému textu
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Tutoriál Vyhledávání v obchodních databázích Business Source
Hromadná korespondence
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Školení IS Rozpisy studentů, závěrečné práce. Rozpisy Studium → Přehled balíků s tématy/variantami Balíky : byly vytvořeny - s názvem katedry, zvlášť.
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
Ovládací panely Systém a zabezpečení.
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Základní prvky internetového prohlížeče
Systém a zabezpečení Windows update
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Vytvoření hypertextového odkazu
Ovládací panely Síť a internet.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
TABULKA VE WORDU VY_32_INOVACE_F3-17 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet MS Explorer – oblíbené stránky VY_32_INOVACE_03 Sada 12 Základní.
Anopress: nová grafika, nové možnosti Mgr. Daniela Uhrová září 2010.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
Menu Vytváření menu.
Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Bakaláři Návod na obsluhu. Přihlášení – přes webové stránky školy
1.5 Systém aktualit Událost Událost = informace o tom, že se v určitý den něco chystá (shromáždění, přednáška, výstava aj.). Časově vymezena od-do. Aktualita.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Jak sestavit dokument v Apstr 4
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Datové referáty Apstr4.
APLIKACE OctopusPro - práce s inzerátem
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Účtování akcí Postup při zadávání akcí, na kterou se vybírají fin. Prostředky (srážejí se ze zálohového účtu) je následující:
Distribuční portál (DIP)
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
Transkript prezentace:

Školení IS - 7 Rozvrh, Záložky

Rozvrh Tato aplikace umožňuje dvě základní akce: zobrazit dle zadaných parametrů existující rozvrh zarezervovat nějakou učebnu

Zobrazení rozvrhu Pracovníci si mohou zobrazit rozvrh dle učitele předmětu učebny svých rezervací učeben či rezervací někoho jiného atributů Požadovaný rozvrh lze i časově konkretizovat – zobrazit konkrétní období nebo týden

Rezervace místností Z místností, ke kterým má uživatel přiděleno právo rezervovat (např. Privilegované rezervování místností (s_rezerv_mist)), vybere tu, ke které chce rezervaci provést Zadá den nebo období rezervace a může zadat, opravit nebo zrušit rezervaci Pokud je potřeba zadat rezervaci s pozdějším datem, než systém aktuálně umožňuje, je potřeba se obrátit na osobu s právem s_rezerv_mist dle seznamu

Záložky Agenda přináší: mám záložky (odkazy do Internetu, "Oblíbené", Bookmarks) na jednom bezpečném místě v ISu, pokud mne něco zaujme, založím veřejnou záložku i pro ostatní, vidím, jaké záložky založili ostatní. Zde jsou záložky, které si v poslední době uložilo nejvíce lidí (tzv. žhavé záložky): https://is.muni.cz/auth/ln/hot. Zobrazit žhavé záložky. Veřejné záložky jsou k nahlédnutí i uživatelům nepřihlášeným do IS, např. http://is.muni.cz/ln/hot. Štítky (anglicky tag) si k záložkám vepisuji jako nehierarchická klíčová slova - o čem záložka je, proč jsem si ji uložil, co si o ní myslím, k čemu ji chci později použít

Co znamenají údaje u záložky

Soukromé záložky Nechcete-li sdílet záložky, je možné si položky ukládat výhradně jako soukromé. Pokud pracujete z mnoha počítačů (různé počítačové učebny, studovny, domov, kolej, ...), je pro vás stále dostupná báze vašich odkazů přínosem - nemusíte synchronizovat mezi jednotlivými počítači a prohlížeči; je k dispozici všude, kde se dostanete k ISu.

Štítky Pokud systém tuší, jaké štítky se k záložce hodí či jste již používali, nabídne vám je Kliknutím štítky vkládáte a opětovným kliknutím odstraňujete, do políčka můžete připsat další. Štítek 'favorit' se nabízí vždy, můžete jím záložku označit jako oblíbenou. Veřejné štítky: o čem záložka je, jaká je. Informace využitelné ostatními uživateli. Soukromé štítky: k čemu vám záložka je, značky pro další použití (ukol_precist, darek_koupit), kterými nechcete "rušit" veřejnou znalostní bázi. Soukromá poznámka: text poznámky nevidí další uživatelé. Příznak 'soukromá záložka': celou tuto záložku nevidí další uživatelé. Štítky pro předmět a pro obor: používejte je, upozorňujte svoje spolužáky na zajímavé zdroje.

Jak záložku dostanu dolů na lištu všech stránek v ISu? Na konci stránek ISu je sekce 'Oblíbené záložky'. Další položku přidáte následovně: požadovanou stránku vložíte jako záložku do IS, přidáte jí štítek favorit nebo favourite vpravo dole v agendě Záložky zvolíte volbu 'pořadí v Oblíbených' a nastavíte záložce numerické pořadí - číslo Dole v zápatí ISu se zobrazují ty oblíbené záložky, které mají nastaveno nějaké numerické pořadí (pořadí udává, v jakém pořadí se tyto záložky vzestupně na stránce zobrazí).

Úkoly Vytvořte záložku: