Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0713 Název projektu:Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník:Informační a komunikační technologie, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Prezentační program - PowerPoint Sada číslo: ICT-21C Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 02 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21C-02 Téma vzdělávacího materiálu:Výběr motivu, popis snímku, odrážky a zadávání textu Druh učebního materiálu:Prezentace Autor:Ing. Radka Pindurová Anotace: Prezentace žákům vysvětluje vkládání nového snímku, výběr motivu a práci s textem. Žáci mají za úkol vytvořit prezentaci podle uvedené předlohy. Každý žák má k dispozici osobní počítač a uvedená prezentace se prezentuje pomocí projektoru. Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro žáky prvních ročníků veškerých učebních oborů. Datum vytvoření:20. 1. 2013 Ověření ve výuce:22. 1. 2013

2 Výběr motivu Optimální volbou při vytváření nové prezentace je výběr motivu. Na „pásu karet“ klikněte na kartu „návrh“ a vyberte si určitý motiv.

3 Nevhodný výběr motivu

4 Nový snímek Nová prezentace obsahuje po vytvoření pouze jeden snímek. U žádné prezentace bychom ale s jedním snímkem nevystačili. Pro přidání dalšího snímku stačí kliknout na „pásu karet“ na kartu „domů“ a následně na položku „nový snímek“, která je rozdělena na dvě části. Když kliknete do horní části, tak se hned vytvoří snímek „nadpis a obsah“ Kliknutím do dolní části si můžete zvolit z devíti možností nového snímku (úvodní snímek, nadpis a obsah, záhlaví části, dva obsahy, porovnání, pouze nadpis, prázdný, obsah s titulkem, obrázek s titulkem)

5 Ihned se vytvoří snímek „nadpis a obsah“ Můžete si zvolit z devíti možností nového snímku

6 Zadávání textu Na snímcích jsou zobrazeny tečkované oblasti s texty „kliknutím vložíte nadpis“, „kliknutím vložíte podnadpis“ a „kliknutím vložíte text“. Všechny tyto oblasti mají předdefinovaný typ a velikosti písma, aby pouhým klepnutím a napsáním byla textová stránka snímku připravena.

7

8 Odrážka Když kliknete do oblasti „kliknutím vložíte text“ uvidíte nalevo tzv. odrážku. Odrážka zjednodušuje psaní textu do snímku prezentace. Výsledná prezentace bude potom přehlednější. Chcete-li vytvořit novou odrážku, stačí stisknout klávesu „Enter“ v oblasti „kliknutím vložíte text“.

9 Úkol Vytvořte prezentaci podle následující předlohy, předloha bude mít tyto tři snímky:

10

11 Použité zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Radka Pindurová.


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google