Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.28_Zima Datum: 3.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
Advertisements

Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Mgr. Jaroslava Novotná, Název: VY_12_INOVACE_35_PŘÍRODA Téma: Zvířata.
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Roční období Název školy:
Roční období.
Prvouka ROČNÍ OBDOBÍ 1. ročník
Řekni, proč se tomu směju?
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.29_Vánoce Datum: 2.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.19_Stavba_vety_oznamovaci_a_tazaci.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.23_Muj_domov Datum:
autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_08_PRVOUKA_ZVĚŘ V ZIMĚ
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_09_Zima Téma: Zima Číslo.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.14_Pohádka Datum: 12.
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
Zima Prvouka, 2. třída.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.07_Rodina Datum: 18.
Podzim Prvouka , 2. třída.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.06_Zdravá_a_nezdravá_výživa.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.03_Hygiena Datum:
VY_32_Inovace_ Zima -zvířata Člověk a jeho svět 2.ročník
URČETE JEDNOTLIVÁ ROČNÍ OBDOBÍ
Zima NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Kateřina Vergu
Anotace : Výuka předmětu Člověk a jeho svět
VY__III/2__INOVACE__127 Prvouka Podzim, zima – charakteristické znaky
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.14_Lidské_chování_a_vlastnosti.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ. 1. Bal
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.07_Procvičování_malých_tiskacích_písmen_ve_větách.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_III.Vu_ZVÍŘATA.
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.10_Volně_žijící_zvířata.
Zima KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zima KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.11_Prace_s_literárním_textem.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_III.Vu_ZIMNÍ.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.22_Abeceda Datum: 6.9.
PODZIM SPUSŤ: F5.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_12_PODZIM TÉMA: PODZIM
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.10_Orientace_v_textu.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_19_podzim
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.09_Slovo_a_věta Datum:
Řekni, proč se tomu směju?
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.35_Skupiny_s_e Datum:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.22_Dopravni_prostredky.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.28_Souhlasky_mekke.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.34_Živá_a_neživá_příroda.
VY__III/2__INOVACE__127 Prvouka Podzim, zima – charakteristické znaky
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.17_Bydliště Datum:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.18_Léto Datum: 26.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.32_U_vody Datum: 4.
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.04_Čtení_s_porozuměním.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.19_Rostliny_v_lete.
Interaktivní hledání a počítání
ZVÍŘATA V ZIMĚ Některé živočichy můžeme vidět ve volné přírodě i v zimě. Tito živočichové si dokážou udržet stálou tělní teplotu, i když je venku zima.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.31_Slovesa Datum: 10.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.26_Cas Datum: 12.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.27_Podzim Datum: 13.
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.28_Zima Datum: 3. 1. 2014 Ročník: druhý Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Zima Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/21.3489 Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Výukový materiál je určen žákům druhého ročníku a slouží k procvičování znalostí o ročním období „zima“. Žáci vybírají z nabídky znaky tohoto ročního období a vhodné potřeby pro člověka v zimě. Označují vhodnou potravu pro lesní zvěř a luští „zimní křížovku“.

ZIMA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

Přečti si článek o zimě a odpověz na otázku. Zima začíná 21. prosince a končí 21. března. Teplota vzduchu bývá nejnižší a často sněží. Stromy, rostliny a některá zvířata odpočívají. Musíme se teple oblékat, ale můžeme se věnovat zimním sportům: sáňkování, lyžování a bruslení. Při mrazu se tvoří na vodě led. Když vstoupíme na zamrzlý rybník, je však nutná opatrnost! V zimě lidé pomáhají zvěři a ptákům, kteří u nás zůstali. Dávají jim krmení do krmelců a do krmítek. O které živočichy se jedná?

Vyber do bubliny, co se hodí pro zimu. je mráz pálí slunce kvetou stromy ptáci se vracejí z teplých krajin krmíme ptáky padá sníh děti sáňkují trháme jablka

K věcem, které potřebuješ v zimě při vycházce do přírody, přiřaď usměvavého smajlíka. K ostatním zamračeného.

Vyber potravu vhodnou pro lesní zvěř a dej ji do krmelce. salám vajíčka žaludy párky mrkev čokoláda jablka seno maso kaštany

Vylušti křížovku a dozvíš se, co v zimě můžeme najít Vylušti křížovku a dozvíš se, co v zimě můžeme najít. Potom vyprávěj, jak a kde tento útvar vzniká. ovoce – bobule na keři název květiny malá myš obal na brambory díra (jinak) domeček hlemýždě slon má dlouhý . . . . . . .

Následuje řešení:

Vyber do bubliny, co se hodí pro zimu. pálí slunce kvetou stromy ptáci se vracejí z teplých krajin trháme jablka je mráz krmíme ptáky padá sníh děti sáňkují

K věcem, které potřebuješ v zimě při vycházce do přírody, přiřaď usměvavého smajlíka. K ostatním zamračeného.

Vyber potravu vhodnou pro lesní zvěř a dej ji do krmelce. salám vajíčka párky čokoláda žaludy mrkev jablka seno kaštany maso

Vylušti křížovku a dozvíš se, co v zimě můžeme najít Vylušti křížovku a dozvíš se, co v zimě můžeme najít. Potom vyprávěj, jak a kde tento útvar vzniká. R Y B Í Z A S T M Š K P E L O V U I CH ovoce – bobule na keři název květiny malá myš obal na brambory díra (jinak) domeček hlemýždě slon má dlouhý . . . . . . .

Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit. 2014-01-03]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Sněhulák http://www.clker.com/clipart-43675.html vločka http://www.clker.com/clipart-snowflake.html Rampouch http://www.clker.com/clipart-ice-2-1.html Zimní koule http://www.clker.com/clipart-snowball.html Zimní krajina 1 http://www.clker.com/clipart-landscape--1.html Zimní krajina 2 http://www.clker.com/clipart-glacier-scene.html Srnec http://www.clker.com/clipart-white-tailed-dear.html Sýkorka http://www.clker.com/clipart-blue-tit.html Sněhulák http://www.clker.com/clipart-4410.html Čepice http://www.clker.com/clipart-4230.html Rukavice http://www.clker.com/search/winter/7 Šaty http://www.clker.com/clipart-3182.html Plavky http://www.clker.com/clipart-bikini.html Míč http://www.clker.com/clipart-4585.html Sáňky http://www.clker.com/clipart-16676.html Zimní brusle http://www.clker.com/clipart-90251.html Kolo http://www.clker.com/clipart-bicycle.html Drak http://www.clker.com/clipart-204123.html Zamračený http://www.clker.com/clipart-glassy-smiley-emoticon-14.html Usměvavý http://www.clker.com/clipart-glassy-smiley-emoticon-10.html Zimní strom http://www.clker.com/clipart-tree-with-snow-.html © Mgr. Pavla Balejová 2013