Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.19_Rostliny_v_lete.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.19_Rostliny_v_lete."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.19_Rostliny_v_lete Datum: Ročník: druhý Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Rostliny v létě Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Prezentace je určena žákům druhého ročníku a slouží k procvičování rostlin v létě. Žáci určují rostliny volně rostoucí a okrasné. Rozlišují také rostliny užitkové a plevely. Opakují si stavbu těla rostlin a podmínky jejich života.

2 ROSTLINY V L É Ť E Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

3 Nejprve si pozorně přečti článek o létu.
V létě je naše příroda velmi rozmanitá. Na louce rostou květiny a léčivé byliny. Často zde vidíme zvonky, kopretiny, pryskyřníky a heřmánek. V lese najdeme lesní plody a houby. Na polích se pěstují obilniny a mezi nimi často rostou plevely, například chrpa, bodlák nebo vlčí mák. U rybníků kvetou blatouchy a ve vodě se vyskytují lekníny. V zahradách rostou okrasné květiny jako růže, astry, pivoňky a karafiáty.

4 Přiřaď k volně rostoucím rostlinám správný název.
kopretina mák vlčí chrpa leknín zvonek bodlák heřmánek blatouch

5 Urči správně části rostliny a podmínky jejího života.
květ voda světlo stonek list živiny vzduch

6 Přiřaď k okrasným květinám správný název.
muškát lilie růže karafiát pivoňka maceška slunečnice gerbera

7 Rozděl rostliny na užitkové a plevely.
kukuřice mák vlčí chrpa pšenice užitkové rostliny řepka olejka bodlák brambory ječmen heřmánek kopřiva plevely pýr

8 Následuje řešení:

9 Přiřaď k volně rostoucím rostlinám správný název.
kopretina zvonek leknín heřmánek blatouch bodlák mák vlčí chrpa

10 Urči správně části rostliny a podmínky jejího života.
světlo vzduch květ voda stonek živiny list

11 Přiřaď k okrasným květinám správný název.
růže pivoňka karafiát gerbera lilie maceška slunečnice muškát

12 Rozděl rostliny na užitkové a plevely.
kukuřice mák vlčí chrpa pšenice užitkové rostliny řepka olejka bodlák brambory ječmen heřmánek kopřiva plevely pýr

13 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Strom Kytka 1 Kytka 2 Kytka 3 Kytka 4 Pták Slunce stan motýl Slunce 2 Rostliny Kopretiny Zvonek Leknín Blatouch Heřmánek Bodlák Chrpa Mák vlčí Mrak Vzduch Růže Gerbera Lilie Karafiát Pivoňka Maceška Slunečnice Muškát Kukuřice Bodlák © Mgr. Pavla Balejová 2013


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.19_Rostliny_v_lete."

Podobné prezentace


Reklamy Google