Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.07_Procvičování_malých_tiskacích_písmen_ve_větách.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.07_Procvičování_malých_tiskacích_písmen_ve_větách."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.07_Procvičování_malých_tiskacích_písmen_ve_větách Datum: Ročník: první Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk Název: Procvičovaní malých tiskacích písmen ve větách Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Výukový materiál je určen pro žáky prvního ročníku k procvičování čtení vět s malými tiskacími písmeny. Žáci tvoří ze slov věty a upevňují si znalost tvarů malých tiskacích písmen při genetické metodě čtení. Procvičují si plynulé čtení a čtení s porozuměním.

2 Procvičování malých tiskacích písmen ve větách
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

3 Spoj větu se správným obrázkem.
Na louce se pase jelen. Motýl mává křídly. Maminka veze kočárek. Teta upekla koláče. Na nebi svítí měsíc a hvězdy. Jana má ráda párky.

4 Najdi správné pokračování věty.
S trpaslíky se spřátelila _________. vítr Venku foukal silný __________. tma Babička pletla z vlny _________. Popelka V noci byla černá __________. Sněhurka Střevíček na schodech ztratila _________. svetr Po silnici jelo _________. auto

5 Označ křížkem správnou odpověď.
párky. Z mouky se pečou koláče. jahody. komár. Nejlepší přítel člověka je květina. pes. křídou. Na tabuli se píše modelínou. perem. kočky. Terezka se uhodila do hlavy. mraku.

6 Slož správně slova ve větách.
modrého do Lenka sešitu. píše obláčky. nebi Na bílé plují projel právě Vlak tunelem. dlouhým všeho ze tělocvik. nejraději Jirka moje ovoce. jsou Hrušky oblíbené

7 Přečti si věty a zkus je seřadit správně za sebou.
Pořadí vět napiš do rámečků. U pokladny se sejde s kamarádem. Petr se chystá do divadla. V divadle najdou svoji řadu a místa. Nejprve se oblékne do svátečního obleku. Po představení jdou chlapci spolu nadšeně domů. Chovají se tiše a sledují představení. Vezme si k němu naleštěné boty. Oba chlapci si koupí lístky.

8 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: jelen motýl koláč maminka párky měsíc trpaslík kočka pes pero divadelní masky © Mgr. Pavla Balejová 2013


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.07_Procvičování_malých_tiskacích_písmen_ve_větách."

Podobné prezentace


Reklamy Google