Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_234_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_234_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_234_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová 1

2 Název vzdělávacího materiálu Věta Číslo vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_234_2TR_CJ Číslo šablony III/2 Autor Miroslava Ondrová, Mgr. Ročník 2. dle zařazení v ŠVP Vyučovaný předmět dle ŠVP Český jazyk Téma Pojem věta Očekávaný výstup Žák si upevňuje a procvičuje pojem věta Anotace (způsob použití) Inovovaný výukový materiál slouží k upevňování a procvičování pojmu věta, skládá věty ze slov Datum vytvoření Červenec 2013 Druh výukového materiálu Prezentace v PowerPointu Klíčová slova Věta Rozvíjené klíčové kompetence Kompetence k učení Použitá literatura a zdroje Vlastní, Klipart CZ.1.07/1.4.00/21.3526 – EU Peníze školám METODICKÝ LIST VÝUKOVÉHO MATERIÁLU 2

3 3 Věta se skládá ze slov. 1. Z následujících slov na řádcích slož věty. pesboudaštěká pečemaminkakoláče

4 4 zahradarostekvětiny 2. Doplň chybějící slova do vět. rybavodaplave Na obloze svítí. Ve škole píšeme do. Auto jede po. Na jabloni rostou.

5 Prohlédni si obrázek a vyprávěj, co vidíš. 5

6 6

7 Na louce rostou květiny. V rádiu hrála příjemná hudba. Honza jezdil na kole. Z mraků padá hustý déšť. 7 3. Přečti větu a urči z kolika slov se skládá. 3 slova 2 slova 4. Vytvoř větu s daným počtem slov.

8 8 1. Z následujících slov na řádcích slož věty. Pes štěká u boudy. Maminka peče koláče. Na zahradě rostou květiny. Ryba plave ve vodě.

9 9 2. Doplň chybějící slova do vět. Na obloze svítí sluníčko. Ve škole píšeme do písanek. Auto jede po silnici. Na jabloni rostou jablka. 3. Přečti větu a urči z kolika slov se skládá. Na louce rostou květiny.4 V rádiu hrála příjemná hudba.5 Honza jezdil na kole.4 Z mraků padá hustý déšť.5


Stáhnout ppt "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_234_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová."

Podobné prezentace


Reklamy Google