Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.04_Čtení_s_porozuměním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.04_Čtení_s_porozuměním."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.04_Čtení_s_porozuměním Datum: Ročník: první Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk Název: Čtení s porozuměním Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Prezentace je určena k procvičování čtení s porozuměním pro žáky prvního ročníku. Žáci pomocí návodných otázek a úkolů prokazují pochopení textu. Určují správný pořádek vět podle obsahu článku.

2 ČTENÍ S POROZUMĚNÍM POŘÁDEK VĚT V TEXTU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

3 Přečti si pozorně článek.
NA HORÁCH EVA A HONZÍK JELI S RODIČI NA HORY. RÁNO VŠICHNI NASEDLI DO AUTA. TATÍNEK ŘÍDIL A MAMINKA RADILA. DOPOLEDNE PO CESTĚ NEBYL ŽÁDNÝ SNÍH. HONZÍK BYL SMUTNÝ. V POLEDNE PŘIJELI NAHORU K HOTELU. VŠUDE KOLEM VIDĚLI PLNO SNĚHU. ODPOLEDNE HONZÍK LYŽOVAL A EVA SÁŇKOVALA. VEČER SI S RODIČI POSTAVILI SNĚHULÁKA. V NOCI SE VŠEM KRÁSNĚ SPALO.

4 Co kdo dělal? Vlož slovo do správné bubliny.
RADILA LYŽOVAL SÁŇKOVALA POSTAVILI SNĚHULÁKA ŘÍDIL TATÍNEK EVA MAMINKA VŠICHNI HONZÍK

5 Najdi správné pokračování věty, spoj čarou.
EVA A HONZÍK NASEDLI DO AUTA. HONZÍK BYL ŽÁDNÝ SNÍH. V POLEDNE PŘIJELI SMUTNÝ. RÁNO VŠICHNI JELI S RODIČI NA HORY. PO CESTĚ NEBYL NAHORU K HOTELU.

6 Seřaď správně věty za sebou (napiš do před ně číslo).
NA HORÁCH HONZÍK BYL SMUTNÝ. ODPOLEDNE HONZÍK LYŽOVAL A EVA SÁŇKOVALA. V NOCI SE VŠEM KRÁSNĚ SPALO. DOPOLEDNE PO CESTĚ NEBYL ŽÁDNÝ SNÍH. TATÍNEK ŘÍDIL A MAMINKA RADILA. V POLEDNE PŘIJELI NAHORU K HOTELU. VŠUDE KOLEM VIDĚLI PLNO SNĚHU. RÁNO VŠICHNI NASEDLI DO AUTA. EVA A HONZÍK JELI S RODIČI NA HORY. VEČER SI S RODIČI POSTAVILI SNĚHULÁKA.

7 Podle článku „NA HORÁCH“ podtrhni ve větách chyby.
Jak to má být správně? EVA A HONZÍK JELI S BABIČKOU NA HORY. RÁNO VŠICHNI NASEDLI DO AUTOBUSU. KOLIK JSI NAŠEL CHYB? PO CESTĚ BYLO HODNĚ SNĚHU. HONZÍK BYL VESELÝ. V POLEDNE PŘIJELI NAHORU K CHATĚ. ODPOLEDNE HONZÍK SÁŇKOVAL A EVA LYŽOVALA. VEČER SI S BABIČKOU POSTAVILI SNĚHULÁKA.

8 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: třída sněhulák se šálou hora lyžař sněhulák s hrncem maminka lamborghini sáňky slunce tři hory mrak bublina © Mgr. Pavla Balejová 2013


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.04_Čtení_s_porozuměním."

Podobné prezentace


Reklamy Google