Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.32_U_vody Datum: 4.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.32_U_vody Datum: 4."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.32_U_vody Datum: Ročník: druhý Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: U vody Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Prezentace je určena žákům druhých tříd a slouží k procvičování vědomostí o vodě, vodních tvorech a rostlinách. Žáci poznávají živočichy a hmyz žijící ve vodě nebo u vody, řadí za sebou správně věty o pohybu vody v přírodě a určují, k čemu všemu člověk vodu potřebuje.

2 U V O D Y Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

3 Nejprve si přečti článek:
Voda je jednou z podmínek života na Zemi. Potřebují ji rostliny, zvířata i lidé. V přírodě se setkáváme s vodou stojatou (rybník, moře) a tekoucí (potok, řeka). Voda v moři je slaná. Pít můžeme jenom pitnou vodu (z vodovodu nebo v balených lahvích). Voda se vyskytuje ve třech podobách jako tekutina, pára a led. Důležitá je pro nás dešťová voda, která se vsakuje do půdy a dostává se do řek. U vody žije mnoho živočichů a rostou rostliny, které potřebují hodně vláhy.

4 Pojmenuj správně živočichy, kteří žijí ve vodě
nebo u vody.

5 Přiřaď správně názvy k rostlinám a k hmyzu,který se vyskytuje u vody.
blatouch rákosí leknín pomněnka ovád moucha vážka komár

6 Očísluj věty tak, aby šly správně za sebou.
Proto se na řekách budují přehrady a hráze. Déšť a sníh se vsakují do země a stékají do řek. 1. Voda ze země se vypařuje a stoupá vzhůru. Při ochlazení z mraků prší nebo sněží. Na obloze se tvoří mraky. Když hodně prší, řeky se mohou rozvodnit. 2. 3. 4. 5. 6.

7 Vyprávěj podle obrázků, k čemu všemu
člověk používá vodu.

8 Následuje řešení:

9 Pojmenuj správně živočichy, kteří žijí ve vodě
nebo u vody. Kapr obecný Kachna divoká Labuť veliká Čáp bílý Štika obecná Rosnička zelená Mlok skvrnitý Užovka obojková Bobr evropský

10 Přiřaď správně názvy k rostlinám a k hmyzu, který se vyskytuje u vody.
leknín blatouch pomněnka rákosí ovád komár moucha vážka

11 Očísluj věty tak, aby šly správně za sebou.
Proto se na řekách budují přehrady a hráze. 6. 4. Déšť a sníh se vsakují do země a stékají do řek. 1. Voda ze země se vypařuje a stoupá vzhůru. 3. Při ochlazení z mraků prší nebo sněží. 2. Na obloze se tvoří mraky. Když hodně prší, řeky se mohou rozvodnit. 5.

12 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Letící ptáci Slunce u vody Žába Labuť letící pták Loďka Jezírko Vodovodní kohoutek Konev Žluté kachny Žába s lilií Kachna Kapr obecný Kachna divoká Labuť veliká Čáp bílý Štika obecná Rosnička zelená Užovka obojková Mlok skvrnitý Bobr evropský Leknín Blatouch Pomněnka Rákosí Komár Moucha Vážka Řeka Kapradina Zamyšlená žába Sklenice s pitím Konvice Hrnec Pračka Umyvadlo Vana Bazén Květina © Mgr. Pavla Balejová 201


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.32_U_vody Datum: 4."

Podobné prezentace


Reklamy Google