Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.34_Živá_a_neživá_příroda.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.34_Živá_a_neživá_příroda."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.34_Živá_a_neživá_příroda Datum: Ročník: druhý Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Živá a neživá příroda Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Prezentace je určena žákům druhého ročníku a slouží k procvičování znalostí o živé a neživé přírodě. Žáci poznávají přírodniny živé a neživé, u živých přírodnin vybírají způsob, kterým se pohybují a rozmnožují. Názvy neživých přírodnin zařazují do vět podle jejich obsahu.

2 ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

3 Nejprve si nahlas přečti úvodní článek.
Příroda kolem nás se dá rozdělit na živou a neživou. Do živé přírody patří rostliny a živočichové, protože dýchají kyslík, přijímají živiny, rostou, pohybují se a rozmnožují. Voda, vzduch a půda nerostou, nedýchají, ani se nerozmnožují. Patří tedy do neživé přírody. Přírodu musíme chránit a žádnou její část zbytečně neničíme. Vždyť i člověk je součástí přírody. Některé přírodniny využívá jako suroviny pro své výrobky.

4 Rozhodni, co patří do živé a co do neživé přírody.
živá příroda neživá příroda

5 Přiřaď k živým přírodninám, jakým způsobem se pohybují.
skáče plave létá leze běhá plazí se vznáší se otevírá a zavírá květy Rostliny se nepohybují z místa na místo, ale hýbají svými částmi.

6 Dokonči správně věty o neživých přírodninách
spojením čarou. Vzduch dává světlo a teplo potřebné k životu. Půda se může vyskytovat i jako pára a led. Voda je tvořena z velkých kamenů, nerostů a hornin. Mraky není vidět, ale je všude kolem nás. Slunce obsahuje zbytky rostlin a těl živočichů. Oheň v sobě shromažďují vypařenou vodu. Skála musí být pod kontrolou, aby nebyl nebezpečný.

7 Zařaď do skupin, jak se živočichové
a rostliny rozmnožují. rodí živá mláďata snáší vajíčka rozmnožuje se semeny

8 Následuje řešení:

9 Rozhodni, co patří do živé a co do neživé přírody.
živá příroda neživá příroda

10 Přiřaď k živým přírodninám, jakým způsobem se pohybují.
leze běhá vznáší se otevírá a zavírá květy plave skáče létá plazí se Rostliny se nepohybují z místa na místo, ale hýbají svými částmi.

11 Dokonči správně věty o neživých přírodninách
spojením čarou. Slunce dává světlo a teplo potřebné k životu. Voda se může vyskytovat i jako pára a led. Skála je tvořena z velkých kamenů, nerostů a hornin. Vzduch není vidět, ale je všude kolem nás. Půda obsahuje zbytky rostlin a těl živočichů. Mraky v sobě shromažďují vypařenou vodu. Oheň musí být pod kontrolou, aby nebyl nebezpečný.

12 Zařaď do skupin, jak se živočichové
a rostliny rozmnožují. rodí živá mláďata snáší vajíčka rozmnožuje se semeny

13 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: dítě dítě2 dítě 3 dítě 4 učitelka dítě 5 motýl Keř Slunce Letící ptáci Kámen Kolouch Květina Květina 2 Myš Žlutý motýl Oheň Strom Pláž Mrak Měsíc Kočka Beruška Tulipány Medůza Had Ryba letící pták Žába Vodopád Slepice Pes Žena Čáp Vlaštovka Liška Strom 2 © Mgr. Pavla Balejová 2013


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.34_Živá_a_neživá_příroda."

Podobné prezentace


Reklamy Google