Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŽIVÁ PŘÍRODA - ROSTLINY PRVOUKA PRO 3.ROČNÍK Člověk a příroda Vyvození nového učiva Mgr.Jana Flesarová ZŠ Záhumení Rožnov pod Radhoštěm Datum vytvoření:14.2.2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŽIVÁ PŘÍRODA - ROSTLINY PRVOUKA PRO 3.ROČNÍK Člověk a příroda Vyvození nového učiva Mgr.Jana Flesarová ZŠ Záhumení Rožnov pod Radhoštěm Datum vytvoření:14.2.2012."— Transkript prezentace:

1 ŽIVÁ PŘÍRODA - ROSTLINY PRVOUKA PRO 3.ROČNÍK Člověk a příroda Vyvození nového učiva Mgr.Jana Flesarová ZŠ Záhumení Rožnov pod Radhoštěm Datum vytvoření:14.2.2012 VY_52_INOVACE_ČLAPŘ_23_JF

2 Součásti živé přírody jsou: ROSTLINY HOUBY ŽIVOČICHOVÉ Jsou to živé přírodniny. Všechny tyto živé organizmy jsou závislé na neživé přírodě. Ta jim poskytuje podmínky nezbytné k jejich životu. Jaké?

3 ROSTLINY Společné znaky rostlin: Jediným zdrojem kyslíku na Zemi Při své výživě spotřebovávají oxid uhličitý a uvolňují kyslík Tato přeměna probíhá pouze v tělech zelených rostlin

4 ROSTLINY: Reagují na změny teploty prostředí Pohybují se Rostou a vyvíjejí se Dýchají Vylučují Na jaře kvetou Otáčí se za Sluncem Zavírá na noc a před deštěm květ

5 ROSTLINY se rozmnožují: a) Semeny – ukryté většinou v plodech b) Podzemními částmi c) Nadzemními částmi Odnožemi(šlahouny) Výtrusy(nekvetoucí rostliny) Řízky(části listu,stonku,kořene)

6 Popis činností: Žáci : se seznamují se součástmi živé přírody. Zaměřeno na rostliny - společné znaky rostlin,rozmnožování rostlin. učivo doplňují vlastními znalostmi.

7 Použité zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:A_sunflower.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:DSCF4435.JPG Knihovna ActivInspire Učebnice Prvouka pro 3.ročník ZŠ, nakl.Nová škola,str.34,35, 2003


Stáhnout ppt "ŽIVÁ PŘÍRODA - ROSTLINY PRVOUKA PRO 3.ROČNÍK Člověk a příroda Vyvození nového učiva Mgr.Jana Flesarová ZŠ Záhumení Rožnov pod Radhoštěm Datum vytvoření:14.2.2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google