Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Ing. Anna Novotná Výroba jemného pečiva 1 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Pekař. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba jemného pečiva 1. Klíčová slova: Jemné pečivo, charakteristika, rozdělení, kvasný stupeň, těsto. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 38 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PK2_01
Rozdělení jemného pečiva Suroviny na výrobu Výroba jemného pečiva 1 Rozdělení jemného pečiva Suroviny na výrobu
Charakteristika jemného pečiva Jemné pečivo obsahuje více než 8,2 % bezvodého tuku a více než 10 % cukru
Rozdělení jemného pečiva
Rozdělení jemného pečiva Koláčové pečivo - koláče, buchty, buchtičky Vánočkové pečivo – vánočky, mazance, loupáčky Speciální pečivo – listové, plundrové, smažené, z třených a šlehaných hmot
Suroviny na výrobu jemného pečiva Pšeničná mouka hladká pekařská speciál T 512 Pitná voda Droždí Zlepšující prostředek Tuky – olej, margarín, máslo Cukr krupice, moučka, granulovaný cukr na posyp Sušené mléko Vejce Suroviny na náplně, jádroviny, rozinky atd.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje PŘÍHODA, J., HUMPOLÍKOVÁ , P., NOVOTNÁ, D. Základy pekárenské technologie. 1. vydání. Praha: Pekař a cukrář, 2003, 363 s. ISBN 80-902-9221-6. MÜLLEROVÁ, M., SKALICKÝ, J. Zpracování mouky pro 1. ročník SOU. 1. vydání. Praha: SNTL, 1987, 168 s. SKOUPIL, J., MÜLLEROVÁ , M., ŠTROBACH, J. Zpracování mouky: Technologie pro 3. ročník SPŠ PT. 2. vydání. Praha: SNTL, 1981, 288 s. MÜLLEROVÁ, M., SKALICKÝ J. Zpracování mouky II pro 2. ročník SOU. 1. vydání. Praha: SNTL, 1985, 164 s. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.