Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ve větách vyhledej několikanásobný podmět a barevně ho označ:
Advertisements

Procvičovací cvičení – shoda přísudku s podmětem
SLOVESA - 5 Ohebný slovní druh-časují se
SHODA PŘÍSUDKU S PODMĚTEM
Podmět rozvitý a několikanásobný
Podmět (Po) - opakování
Shoda přísudku s podmětem II.
SHODA PŘÍSUDKU S PODMĚTEM
Shoda přísudku s podmětem
Přídavná jména Uveď co nejvíce přídavných jmen, která se vztahují k obrázku. Co není správně? svítící, krásný, londýnský, nový, vysoký, v noci, naše foto.
Shoda přísudku s podmětem
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek ve vzdělávání na základní škole OP VK Podmět.
Anotace:pravidla o shodě Autor: Mgr.Nina Pilná Jazyk: český Očekávaný výstup: žák si procvičí pravidla o shodě Speciální vzdělávací potřeby: ano Klíčová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_498_Shoda přísudku s několikanásobným podmětem AUTOR: Mgr.
92.1 Shoda přísudku s podmětem - několikanásobný podmět
Zuzana si hrála s novou hračkou Novou hračkou 2.Zuzana si hrála 3.Zuzana s hračkou.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Shoda přísudku s podmětem Podmět rodu ženského
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_547_SHODA_PŘÍSUDKU_S_POD MĚTEM Téma: OPAKOVÁNÍ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_554_ZÁKLADNÍ_SKLADEBNÍ_DVO JICE_OPAKOVÁNÍ Téma:
Shoda přísudku s podmětem
Shoda přísudku s podmětem Podmět rodu mužského životného Český jazyk 5. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_030_6TR_CJ Autor: Mgr. Renata Stalová.
Podstatná jména Přídavná jména Zájmena Číslovky Slovesa
72.1 Shoda podmětu s přísudkem – rod mužský
Shoda přísudku s podmětem Podmět rodu středního Český jazyk 5. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Český jazyk Ročník :
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_Čj8 –příčestí.
K daným podstatným jménům doplň vhodná příčestí minulá: váhy babičky kočky budky kopretiny košile žáby vázy rostly visely kvákaly vážily si povídaly se.
 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Shoda podmětu s přísudkem Název sady: Český jazyk 4. ročník.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Shoda přísudku s podmětemNajdi podmět a podtrhni ho Jakého je rodu.
Shoda přísudku s podmětem. Přísudek se shoduje s podmětem. Mluvnická shoda je důležitá pro pravopis, zvláště je-li přísudek v minulém čase, např. Včely.
 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Podmět a přísudek Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
Slovní úlohy – 1. třída. Na louce kvetlo 6 červených a 5 modrých kytiček. Kolik kytiček kvetlo na louce? *********** 6+4+1=11 6+5=11 Na louce kvetlo 11.
Čj mluvnice ‒ VII. třída PODMĚT a PŘÍSUDEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického.
Jméno autoraMgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník4. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a.
Jméno autora: Mgr. Veronika Macků Škola: ZŠ a MŠ Náklo Datum vytvoření (období): květen 2013 Ročník: 6.,7. Tematická oblast: Skladba a tvarosloví pro 2.
Číslo přílohy VY_ 32_INOVACE_11_PODMĚT NĚKOLIKANÁSOBNÝ Škola, autor: ZŠ a MŠ s polským jazykem vyuč. Bukovec, Mgr. Aniela Jochymková Předmět: Český jazyk.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová i i y y DRUHY PODMĚTU.
© Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových Ostrava VY_32_INOVACE_CAJKOVA.JAZCES.04 Shoda podmětu s přísudkem.
PODMĚT A PŘÍSUDEK  Název školy : Základní škola a Mateřská škola Kokory  Číslo projektu: CZ.1.07/14.00/  Datum:  Autor: Mgr. Miroslava.
92.1 Shoda přísudku s podmětem - několikanásobný podmět Slon, slonice a slůně se vydali k napajedlu.
Shoda přísudku s podmětem
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Anotace: prezentace slouží k procvičování příčestí minulého
Anotace: prezentace slouží k procvičování příčestí minulého
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Shoda podmětu s přísudkem
VY_32_INOVACE_17_ Skladba – podmět a přísudek
VY_32_INOVACE_01_Český jazyk_8.ročník 11_Skladebné dvojice
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_37_ČJ4
Shoda podmětu s přísudkem
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_32_Inovace_6.3.2 shoda přísudku s několikanásobným podmětem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
PODMĚT A PŘÍSUDEK Název školy : Základní škola a Mateřská škola Kokory
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Téma: Seznámení s přísudkem a podmětem
Předmět: Český jazyk Ročník: V
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_Čj(sp)8_17
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 048
Žáci si zopakují problematiku shody přísudku s podmětem.
Shoda podmětu s přísudkem
Transkript prezentace:

Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1405 Název sady materiálů Český jazyk 4. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_17_Podmět a přísudek Autor Mgr. Miroslava Kloudová

Podmět a přísudek - procvičování

Vyhledej v textu podmět a přísudek. děti si hrají Na dětském hřišti si hrají malé děti. ……………………………. U nedalekého lesíka se pásly srny. ………………………………. Na zahradě rostou ovocné stromy. ………………………………. Kolona aut se zastavila na semaforu. ………………………….. Žáci psali do sešitu dlouhý diktát. ……………………………….. Prudký déšť buší do střechy. ………………………………………… Autobus prudce přibrzdil na parkovišti. …………………….…. Nový spolužák si sedl do první lavice. …………………………… Ze mlýna vyšel mlynář s pytlem. …………………………………. Kolem vesnice tekla prudká říčka. ……………………………….. srny se pásly stromy rostou kolona se zastavila žáci psali déšť buší autobus přibrzdil spolužák si sedl mlynář vyšel říčka tekla

Vyhledej v textu podmět. silnice Před námi ubíhala silnice s topoly. …………………………... Jak se nazývají ty květiny na záhonu? ………………………. Maminčiny klíče ležely na lavičce. ……………………………. Na schodišti se fotografovaly skupiny lidí. ………………… Veselé obrázky zdobily okna školky. …………………………. Pod žhavým sluncem rostou kaktusy. ………………………. Do zelené vázy na stole dala teta květiny. ………………… Na šňůrách viselo vyprané prádlo. …………………………… Holubi se rozlétli do všech stran. ……………………………… V šatně stály pěkně srovnané boty. …………………………. květiny klíče skupiny obrázky kaktusy teta prádlo holubi boty

Vyhledej v textu přísudek. ubíhala Před námi ubíhala silnice s topoly. …………………………... Jak se nazývají ty květiny na záhonu? ………………………. Maminčiny klíče ležely na lavičce. ……………………………. Na schodišti se fotografovaly skupiny lidí. ………………… Veselé obrázky zdobily okna školky. …………………………. Pod žhavým sluncem rostou kaktusy. ………………………. Do zelené vázy na stole dala teta květiny. ………………… Na šňůrách viselo vyprané prádlo. …………………………… Holubi se rozlétli do všech stran. ……………………………… V šatně stály pěkně srovnané boty. …………………………. nazývají se ležely fotografovaly se zdobily rostou dala viselo rozlétli se stály

Doplň i, y a a. Ptáci letěl_. Slepice kdákal_. Klubíčka se kutálel_. Pastelky se zlomil_. Včely bzučel_. Slavíci zpíval_. Šeříky voněl_. Lodě plul_. Křesla stál_ Orli létal_. Kola vrzal_. Vůně dráždil_. Zahrady kvetl_. i Děti zpíval_ Traktory oral_. Myši se skryl_. Želvy se plazil_. Myslivci střílel_. Švadleny šil_. Koťata dováděl_. Silnice vedl_. Automobily odjel_. Chleby se pekl_. Ztratil_ se klíče. Stany stál_. Pekaři pekl_. y y y a i y y y i i y y a y y a y i y a y y y y i

Doplň i, y a a. Ze zahrady se ozýval_ skřivani. Chlapci si připravil_ sešity. Školáci se vydal_ na výlet. Vlaštovky se chystal_ k odletu. Barevné listy padal_ na zem. Mláďata se batolil_ za matkou. Skupiny lidí stál_ na ulici. Auta se rychle rozjel_ do kopce. Mravenci pilně pracoval_ na stavbě mraveniště. Tisíce žáků se rozjel_ do táborů. Musel_ se vrátit obě výpravy. V prudkém větru se mi zloml_ stromy. Přišl_ nás tam stovky. Holky šl_ do kina. Lidé zaplatil_ za vstupenky. Prodavači prodával_ levné nápoje. V obchodě byl_ bedny s ovocem. i i i y y a y a i i y y y y i i y

Zdroje: vlastní