Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr. Lenka Rasochová Název : VY_12_INOVACE_25_Čj_Rasochová_shoda podmětu s přísudkem Téma: Shoda podmětu s přísudkem Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický pokyn
Materiál určen pro žáky 8. ročníku ZŠP. Využitelný pro práci s interaktivní tabulí. Práce s textem. Součástí je zároveň předtištěná verze pracovních listů. Žáci se u první doplňovačky střídají u tabule, pak následuje samostatná práce. Důraz je kladen na porozumění zadání.

3 Co jsme dělali o velikonocích DOPLŇTE KONCOVKU
Na jaře rozkvetl__ stromy. Květiny na louce voněl__. Motýli létal__ nad květy. Chlapci se na Velikonoce moc těšil__. Dívky si pro chlapce připravil__ vajíčka. Kuba a Vláďa dívky vyšupal__. Děvčata maloval__ vajíčka. Maminky jim pomáhal__. Tatínkové pletl__ pomlázky. Malé děti si hrál__ na písku.

4 PŘEPIŠ VĚTY DO SEŠITU barevně podtrhni podmět a přísudek
Na jaře rozkvetly stromy. Květiny na louce voněly. Motýli létali nad květy. Chlapci se na Velikonoce moc těšili. Dívky si pro chlapce připravily vajíčka. Kuba a Vláďa dívky vyšupali. Děvčata malovala vajíčka. Maminky jim pomáhaly. Tatínkové pletli pomlázky. Malé děti si hrály na písku.

5 MÁŠ TO SPRÁVNĚ? Na jaře kvetly stromy. Květiny na louce voněly.
Motýli létali nad květy. Chlapci se na Velikonoce moc těšili. Dívky si pro chlapce připravily vajíčka. Kuba a Vláďa dívky vyšupali. Děvčata malovala vajíčka. Maminky jim pomáhaly. Tatínkové pletli pomlázky. Malé děti si hrály na písku.

6 Použité zdroje Vlastní tvorba


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr."

Podobné prezentace


Reklamy Google