Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Projekt EU – OPVK, projekt číslo:CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_113 Stupeň a typ vzdělávání: první stupeň, druhé období Typická věková skupina: 9 let Metodické doporučení: ve snímku č. 6,7,8 jsem využila jiný typ písma, lze změnit podle potřeb, snímek č. 9,10 je dobré dětem vytisknout Ověřeno v praxi dne: Ve třídě: 4. ročník Anotace: Shoda přísudku s podmětem Autor: Mgr. Michaela Vacková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Očekávaný výstup: žák poznává základní skladební dvojice Klíčová slova: podmět, přísudek, základní skladební dvojice Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák

2 Shoda přísudku s podmětem Opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Vacková. Dostupné na

3 Doplňovačka Vyhledej a vyznač základní skladební dvojice, u podmětu urči rod a všude doplň i/y/a
r. m. ž. Vzor: Draví orli létali nízko nad pšeničným polem. Hluboké příkop_ byl_ plné vody. V lesní školce vyrostl_ smrky. Uchazeči o zaměstnání prokázal_ své dovednosti. Maminky měl_ strach o své děti. Děti pracoval_ na zeleninové zahrádce. Kola na autě se rozbil_. Stěhovaví ptáci přilétl_ z teplých krajin. Na louce bzučel_ včel_ a vos_. Zemědělské stroje pracoval_ na pol_. Velcí dravci létal_ nad poli. Poupata na růži jsou napaden_ mšicemi. Velké dub_ stál_ na školní zahradě. U dětí v pokoji visel_ dětské obrázky. Skoky do výšky se povedl_. Na jabloni dozrál_ jablka.

4 Vzor: Draví orli létali nízko nad pšeničným polem.
Doplňovačka Vyhledej a vyznač základní skladební dvojice, u podmětu urči rod a všude doplň i/y/a r. m. ž. Vzor: Draví orli létali nízko nad pšeničným polem. r. m. n r. m. n. Hluboké příkopy byly plné vody. V lesní školce vyrostly smrky. r. m. ž r. ž. Uchazeči o zaměstnání prokázali své dovednosti. Maminky měly r. ž r. stř. strach o své děti. Děti pracovaly na zeleninové zahrádce. Kola na r. m. n. autě se rozbila. Stěhovaví ptáci přilétli z teplých krajin. Na louce r. ž r. ž r. m. n. bzučely včely a vosy. Zemědělské stroje pracovali na poli. r. m. ž r. stř. Velcí dravci létali nad poli. Poupata na růži jsou napadena mšicemi. Velké duby stály na školní zahradě.

5 U dětí v pokoji visely dětské obrázky. Skoky do výšky se povedly.
Doplňovačka Vyhledej a vyznač základní skladební dvojice, u podmětu urči rod a všude doplň i/y/a r. m. n r. m. n. U dětí v pokoji visely dětské obrázky. Skoky do výšky se povedly. r. stř. Na jabloni dozrála jablka.

6 Oprav chyby v textu Dífky se účastnili dědského dne na hřišti. Modeláři se setkali na vístavje letadel. Ve spadaném lystí se často oběvili ježci. U velkého rybníka děti spatřily labutě, divoké kachny a lisky. Maminky s dětmi se procházeli podél řeky sázavi. V zábavném parku se hlídači snažili dbát na pořádek a bespečnost.

7 V podtržených slovech naleznete chybu/chyby
Dífky se účastnili dědského dne na hřišti. Modeláři se setkali na vístavje letadel. Ve spadaném lystí se často oběvili ježci. U velkého rybníka děti spatřily labutě, divoké kachny a lisky. Maminky s dětmi se procházeli podél řeky sázavi. V zábavném parku se hlídači snažili dbát na pořádek a bespečnost.

8 Opravené chyby v textu Dívky se účastnily dětského dne na hřišti. Modeláři se setkali na výstavě letadel. Ve spadaném listí se často objevili ježci. U velkého rybníka děti spatřily labutě, divoké kachny a lysky. Maminky s dětmi se procházely podél řeky Sázavy. V zábavném parku se hlídači snažili dbát na pořádek a bezpečnost.

9 Doplň do tajenky přísudek
Na zahradě pokřikovaly děti. Řaď se rychle do zástupu! Kapitán vysílal vojsko do boje. Snažil se velmi usilovně. Učil se doma sám. Dokončil práci na počítači. Jeď opatrně a pomalu. Pavel kopíroval dokument.

10 Správně doplň do tajenky
1 2 3 4 5 6 7 8

11 Správné řešení tajenky
1 p o k ř i v a l y 2 ď s e 3 í 4 n ž 5 u č 6 d 7 j 8 r

12 Citace Obrázek: Klipart


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ"

Podobné prezentace


Reklamy Google