Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z BLÁTA DO LOUŽE? ZE STROPU 27 ROVNOU DO EURA? EXPORTNÍ FORUM LISTOPADU 2014, MLADÉ BUKY Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Advertisements

Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Česká exportní banka klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků Cesta k novým trhům.
Činnost Investiční kapitálové společnosti Komerční banky v Pelhřimově.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Česká koruna - středoevropský frank? Aneb co se stane až to přijde? Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Jan Bureš Euro, nejist á budoucnost záleží i na n á s Jan Bureš, Hlavní ekonom, Poštovní spořiteln a.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
MSV Brno 2013 Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
Vyplatí se nám bankovní unie ? Jan Bureš, hlavní ekonom Era /CSOB.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
FINANČNÍ GRAMOTNOST POPIS FUNKCÍ CENTRÁLNÍ BANKY.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Český export si drží slušné tempo Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s. Exportní fórum, dubna 2016 Mladé Buky.
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
Výzkum veřejného mínění v otázce výstavby obchodního centra
Pojem přeměna obchodní společnosti
PODPORA ČEB PŘI EXPORTU DO AFRIKY – NIGÉRIE
Malé a střední podnikání
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Průběžná informační povinnost emitenta kotovaných cenných papírů
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Marketingový výzkum. Marketingový výzkum Organizace marketingového výzkumu Cíl výzkumu Typ výzkumu Příprava výzkumného projektu Sběr dat Analýza výsledků.
Účetnictví – význam informací
Téma 11: Finanční plánování
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Vysoká škola technická a ekonomická
VY_62_INOVACE_ – Monetární politika Autor Ing. Hana Sůvová
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
2. ČNB a její role v platebním styku.
Výzkum v malých a středních firmách
Teritoriální setkání - Finsko
ŘÍZENÁ PORTFOLIA– PRO KLIENTY ČR CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s.
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Ústav znalectví a oceňování
Prodeji produktu nebo služby
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
ČVUT, Fakulta stavební | 126MSFN - Český stavební trh
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffesenbank a.s.
OBCHODNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M
Život bez střeva , Praha.
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-8)
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Transkript prezentace:

Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s. helena.horska@rb.cz Index Exportu: Růst na 2letém maximu Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s. helena.horska@rb.cz

Český vývoz ve 4Q 2017 Český export za prvních 8 měsíců roku překonal loňská i předloňská tempa růstu (národní metodika) v souladu s prognózou IE Indexu Exportu: export bude růst i po zbytek roku => nejrychlejší tempo růstu po dvou letech Tempo růstu vývozu o něco nižší než v 1H 2017 mimo jiné z důvodu nedostatku pracovníků na českém trhu práce Naopak oživující se evropský trh bude dál zásobovat české firmy dostatkem zakázek (viz vysoké hodnoty PMI a IFO indexu) Posilování koruny, vůči kterému je mnoho exportních firem zajištěno, zatím růstu vývozu příliš nebrání Zdroj: Výpočet Raiffeisenbank ve spolupráci s Asociací Exportérů, Data k 12. 10. 2017. Pozn.: Údaje do srpna 2017 odpovídají zveřejněné statistice národního vývozu ČSÚ, od září 2017 prognóza IE.

Čtvrtletní průzkum mezi exportéry Jak hodnotíte současnou úroveň exportu Vaší společnosti ve srovnání s obdobím před 3 měsíci? (škála 0-100) Jaký očekáváte vývoj exportu Vaší společnosti za následující 3 měsíce ve srovnání s dneškem? (škála 0-100) 0 50 100 Pozn.: hodnota pod 50 značí zhoršení, hodnota nad 50 zlepšení, úroveň 50 bodů signalizuje stabilitu) Aktuální situace Výhled na tři měsíce

Anketa – Výhled na korunu Jaký očekáváte kurz koruny vůči euru (EUR/CZK) na konci roku 2017 a na konci června 2018? 64 % respondentů očekává kurz EUR/CZK na konci 2017 mezi 25,50 – a 25,99 stejně jako Raiffeisenbank a.s. Více než polovina respondentů (66 %) předpovídá korunu v polovině 2018 na stejné nebo jen mírně silnější hodnotě, než je nyní, na rozdíl od Raiffeisenbank, která očekává kurz koruny silnější, a to v rozmezí 25,00-25,49 za euro Zdroj: Anketa Raiffeisenbank a.s. a Asociace Exportérů mezi exportéry, data sbírána mezi 20. 9. – 4. 10. 2017. Na anketní otázky odpovědělo 50 osob.

Důležité upozornění Upozornění Všechny názory, prognózy a informace, včetně investičních doporučení a obchodní idejí, a jakékoliv ostatní údaje obsažené v tomto dokumentu jsou pouze informativní, nezávazné a představují názor Raiffeisenbank a.s. („RB“). Tento dokument nepředstavuje nabídku nákupu nebo prodeje jakéhokoli finančního aktiva nebo jiného finančního instrumentu. Dokument je určen výhradně pro potřeby adresáta a nesmí být kopírován a rozšiřován třetím osobám. RB doporučuje před učiněním jakéhokoli investičního rozhodnutí získání podrobných informací o zamýšlené investici nebo obchodu. RB vypracovala tento dokument s nejvyšší odbornou péčí a v dobré víře, avšak neručí za správnost jeho obsahu ani za jeho úplnost nebo přesnost. RB a RBI obecně zakazuje svým analytikům a osobám reportujícím analytikům být angažován v cenných papírech či jiných finančních instrumentech jakékoliv společnosti, kterou analytik pokrývá, pokud nabytí těchto finančních nástrojů nebylo předem projednáno s oddělením Compliance RB nebo RBI. RB nenese žádnou odpovědnost za jakékoliv škody nebo ušlý zisk způsobené jakýmkoliv třetím osobám použitím informací a údajů obsažených v tomto dokumentu. Investiční doporučení vytvářená týmem Ekonomický výzkum a jeho pracovníky, jakož i modelová portfolia, obchodní ideje, názory a prognózy jsou pouze obecné a určené pro veřejnost a nikoli individualizované ani určené pro konkrétní osoby v konkrétní finanční situaci a nejsou tedy službou investičního poradenství ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů. Tento dokument není určen pro retailové investory podle pravidel dohledových orgánů Spojeného království a neměl by jim být rozšiřován. Dokument nesmí být rozšiřován nebo distribuován do USA nebo Kanady nebo jejich teritorií; rovněž nesmí být distribuován občanům USA a Kanady. Úplnou informaci dle vyhlášky č. 114/2006 Sb., o poctivé prezentaci investičních doporučení, naleznete na webové stránce Raiffeisenbank a.s. v sekci Analýzy – Disclaimer, viz https://investice.rb.cz/fileadmin/files/disclaimer_RBroker.pdf. Dohledovým orgánem pro Raiffeisenbank a.s. je Česká národní banka, Na Příkopě 28, Praha 1. Data k 2. říjnu 2017 Autor: Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s., helena.horska@rb.cz