Průřez domácí péčí Pracoviště ošetřovatelské péče Hana Pekárková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
J AK SE ZAŘADIT DO SPOLEČNOSTI ? N A KOHO SE MOHU OBRÁTIT ? Praktická část.
Advertisements

Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Komunikace ve zdravotnictví – potřeba kontaktní sestry Konference nadačního fondu Porozumění Mgr. Alena Šmídová.
Riziko, nejistota, pojištění
TRANSFORMACE. Transformace mezi ovládnutím situace a rezignací na problémy mezi ovládnutím situace a rezignací na problémy nepružná organizace nepružná.
Finanční možností svépomocných skupin
Střetnutí protichůdných sil na cestě k cíli.
Co má obsahovat prezentace
Školní stravování (úvod) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing. Eva Šulcová Bc
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
Ideologie strany Lenka Brotánková, předsedkyně klubu Praha 20.
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
„Vzdělávejte se pro růst
Elektronický identifikátor ve zdravotnictví ČR Ing. Radek Papp.
Jak úspěšně prezentovat. Skladba publika Jaká bude skladba publika? Do jaké míry se účastníci orientují v dané problematice.
Nakladatelství CzechTourism Organizace cestovního ruchu v ČR Plánované aktivity 2012 Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.
Vlastní hodnocení školy ► evaluace = lat. valere – přeneseno do angličtiny= self-evaluation ► Scrivena, 1991 = „proces určování podstaty, hodnoty a ceny.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 Práce na dálku řízená podnikem (Corporate Teleworking) Úvod.
Sociální práce s rodinou 3
Praxe na VOŠ Jabok Úvodní přednáška pro 1. ročník.
Úvod Obsahem této prezentace bude účtování o rozdělení výsledku hospodaření. Jde o každoroční účetní operaci, kdy společnost po uzavření účetnictví musí.
IFA Česká republika 1 Definice stálé provozovny: zpráva Pracovní skupiny 10 OECD Lenka Fialková 13. prosince 2011.
Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané v hotelu Grand v Třebíči.
Volba povolání.
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Mária Grycová dobrovolnice Slezská diakonie Středisko Bethel Karviná.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Jak na nové členy ? Sekce pro práci s členskou základnou Martin Vacek
NÁZORY CIZINCŮ NA PROCES POSKYTOVÁNÍ OŠETŘOVATELSKÉ PÉČE V ČESKÉ REPUBLICE Vaňáčková, I.; Beharková, N.; Pokorná, A.
2. Úloha marketingu ve firmě
Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.
Autrýč a komunikace v částicové fyzice Máme se tím zabývat? Jak to dělají jinde (ve VB) Jak to (ne)děláme my Jak bychom to měli dělat Jak to organizačně.
1 Teva Pharmaceuticals CR, s.r.o. Vítězslav Burda,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DOP-HC s.r.o. Dům ošetřovatelské péče – Home Care Dolní Rychnov Prezentuje: MSc. Magdaléna Radošová Scholzová, MBA
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
PREZENTACE.  Základní principy prezentace  Příprava prezentace  Struktura prezentace  Závěr.
ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK:
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Mezinárodní den sester květen 2009
BANKA V ROCE 2020 PODLE MÝCH PŘEDSTAV
ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Armáda a bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
Půjčky.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Jiří Kabát Domácí péče 2017.
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Úloha facilitace při budování partnerství
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
Standardizace odborné zdravotní péče
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Jak na PR (absolutní základ)
Právní pohled: marginální skupiny pacientů ve zdravotnictví
Čím chci být až vyrostu M. Krátká.
Kuchařka na práci s mnohočleny
Analýza potřeb v území.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Otázky pro průběžnou práci
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Obor zdravotních služeb MZ
Lékárny Dr. Max a ekonomické výhody pro Vás
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Průřez domácí péčí Pracoviště ošetřovatelské péče Hana Pekárková Kralupy nad Vltavou, 28.5.2016

Úvod Poděkování za pozvání Krásná krajina, zajímavé prostředí, které jsme ještě neznali, výborná kuchyně Setkání s lidmi, kteří mají stejné problémy, jako každá agentura Známé kolegyně, kolegové Úvod

Smutné je, že tato přednáška, která měla sdělit úplně něco jiného, byla zařazena za všechny přednášky firem, které na rozdíl od nás vytváří zisk. Nebo, že bychom si spletli konferenci (???) a místo na konferenci o problematice domácí péče, jsme přijeli na pracovní setkání firem??? Škoda jen, že přihláška na konferenci předchází program, který se v poslední době dozvídáme čím dál později… Konstatování

Očekávala jsem: 1. informace o probíhajících jednání a konečně nějakém posunu v těchto jednáních, 2. informace o připravovaných smlouvách a mezi tím jsem obdržela prolongaci, o které mne nikdo neinformoval, 3. informace o probíhajících jednání o úhradách v roce 2017, 4. že se třeba dozvím, zda budeme sledovat náklady na jednoho pojištěnce nebo případně jiné ukazatele. Ale jaké?? 5. že nám někdo vysvětlí podrobněji regulační vzorec, 6. že se případně dozvím, co je pro nás důležitější? Hodnota bodu nebo mzdový index. Nebo snad něco jiného?? 1. Domácí péče

Potěšující je, že se některé významné instituce začaly o domácí péči zajímat samy. A co jednání o dlouhodobé péči?? Kdo nás zastupuje a jaké jsou výstupy?? Co obsahuje zákon o dlouhodobé péči, který má platit od 2017?? Týká se domácí péče?? Co projekt ÚZIS ohledně nežádoucích událostí?? Vyvolaly odborné společnosti jednání v této oblasti?? A pokud ne, tak PROČ?? 2. Domácí péče

Budeme stále čekat až nám někdo něco naservíruje až pod nos, nebo už konečně začneme něco dělat??? Budeme čekat až nás „převálcují“ velké firmy (??), případně je necháme za sebe jednat?? Budeme čekat až se domácí péče roztříští na drobné oblasti, kde nám „někdo“ dovolí poskytovat takovou péči jako na počátku?? 3. Domácí péče

Vstoupíme konečně v konstruktivní jednání na pojišťovnách, ministerstvech a tím nemyslím jen zdravotnictví, ale i MPSV, MF, MMR, Začneme už konečně pracovat na změně kompetencí, tak jako např. v Polsku??? Proč nenavazujeme zahraniční spolupráci v DP v okolních státech?? Nebo si stále budeme říkat jak něco nejde, nedaří se a budeme hasit pouze průšvihy?? Nebo se poučíme od okolních kolegyň? Proč z těchto konferencí neexistují nějaké výstupy, úkoly, konstruktivní plány apod.? Smutné je, že po více než dvaceti letech, mám někdy pocit, že jsem stále na počátku. Závěrem mohu poděkovat všem důležitým institucím v Královéhradeckém kraji, že nám dají nyní velkou šanci něco dokázat pro změnu v oblasti domácí péče. 4. Domácí péče

Na úplný závěr Pár otázek k zamyšlení: 1. Jaké zásadní informace, o všech probíhajících jednáních, si dnes odvezeme domů? 2. Získané informace budou použitelné pro další provoz mé agentury? 3. Kolik manažerů bude chtít ještě někdy přednášet, když vidí, že přednost mají firmy? 4. Tolik firemních přednášek není na žádné jiné odborné konferenci. Na úplný závěr

Děkuji za pozornost