Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení."— Transkript prezentace:

1 Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka

2 Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení bychom si měli klást za cíl. Psaní kódu HTML „ručně“ je tendenční záležitostí posledních let, která je v současnosti opouštěna a která především neučí programovat. Při psaní HTML se žák seznamuje s novým symbolickým jazykem.

3 Před začátkem výuky Žáci měli zvládat pracovat se základními programy ve Windows, např. s Wordem => psaní, kopírování atd.. Dále by žáci měli zvládat základní ovládání prohlížečů internetu a vyhledávání.

4 Cíl výuky Důležitá věc, kterou si musíme uvědomit před začátkem výuky tvorby www stránek je cíl výuky. Pokud si učitel vybere pro své vyučování www stránky, měli by být žáci schopni po ukončení výuky sestrojit jednoduché smysluplné www stránky a ne pouze paběrkovat s útržky znalostí.

5 Nástroje k výuce Programy s ručním psaním kódu Programy založené na grafickém návrhu www stránek Výuková prostředí Úprava blogů na internetu

6 Ukázky nástrojů k výuce

7

8 Jak učit Při výkladu je nutné používat datový projektor, při procvičování je důležité radit jednotlivě žákům dle jejich potřeb. Velmi důležitá je názornost, je třeba soustředěnost žáků, proto jsou důležité zajímavé úkoly. Velmi dobrá a motivující úloha je vytvoření osobní www stránky.

9 Příklad osobní stránky

10 Vlastní výuka Začít učit bychom měli od úplných počátků = pochopení prostředí v kterém budeme vyučovat, zobrazením zdrojového kódu a orientace v něm. Pokračovat od první jednoduché stránky s jednoduchým textem až po ukončení výuky. Důležitá je návaznost výuky, každá další vyložená látka musí zapadat a směřovat k cíli.

11 Závěrem Po absolvované výuce by měl žák umět vytvořit smysluplnou www stránku a zvládat její obsluhu.

12 Použitá literatura VRBÍK, Václav, Programování v aplikacích[online]. 2003 [cit. 4. listopadu 2006] Dostupný z WWW: http://www.pef.zcu.cz/pef/kvd/cz/materialy/pgmap/pgmap/pgmap/ VANÍČEK, Jiří, Přednášky z didaktiky informatiky a výpočetní techniky – přednáška 7. programování[online]. 2004 [cit. 4. listopadu 2006] Dostupný z WWW: http://www.eamos.cz/amos/kat_inf/externi/kat_inf_0548/7_programovani.pdf BRABEC, Daniel, Brabo-online[online]. 2006 [cit. 5. listopadu 2006] Dostupný z WWW: /


Stáhnout ppt "Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení."

Podobné prezentace


Reklamy Google