Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TRANSFORMACE. Transformace mezi ovládnutím situace a rezignací na problémy mezi ovládnutím situace a rezignací na problémy nepružná organizace nepružná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TRANSFORMACE. Transformace mezi ovládnutím situace a rezignací na problémy mezi ovládnutím situace a rezignací na problémy nepružná organizace nepružná."— Transkript prezentace:

1 TRANSFORMACE

2 Transformace mezi ovládnutím situace a rezignací na problémy mezi ovládnutím situace a rezignací na problémy nepružná organizace nepružná organizace zastaralé strategie zastaralé strategie

3 Podnik jde správným směrem, když: Začít odshora. Skutečná transformace podniku vyžaduje čas a spolupráci. Tento typ hluboké a dl. změny vyžaduje řízení z nejvyšší úrovně. Začít odshora. Skutečná transformace podniku vyžaduje čas a spolupráci. Tento typ hluboké a dl. změny vyžaduje řízení z nejvyšší úrovně. Dobře se rozhlédnout. Než podnik postoupí dopředu, musí zjistit, kde se právě nachází. Co dělá společnost správně? Co ji zdržuje? Odpovědi musí být podrobné a konkrétní. Dobře se rozhlédnout. Než podnik postoupí dopředu, musí zjistit, kde se právě nachází. Co dělá společnost správně? Co ji zdržuje? Odpovědi musí být podrobné a konkrétní. Odpovědět na základní otázky. Co umí společnost nejlépe? A jaká podniková struktura to umožňuje? Je nutné vymezit ústřední bod podnikového zájmu a poté okolo něj vybudovat organizaci. Odpovědět na základní otázky. Co umí společnost nejlépe? A jaká podniková struktura to umožňuje? Je nutné vymezit ústřední bod podnikového zájmu a poté okolo něj vybudovat organizaci. Nechat transformaci, aby se sama zaplatila. Začít opatrně - zvolit jednu nebo dvě oblasti, v nichž bude mít transformace největší dopad. Jakmile skončí tato etapa, vzít přidanou hodnotu a použít ji k financování dalšího kola změn. Nechat transformaci, aby se sama zaplatila. Začít opatrně - zvolit jednu nebo dvě oblasti, v nichž bude mít transformace největší dopad. Jakmile skončí tato etapa, vzít přidanou hodnotu a použít ji k financování dalšího kola změn.

4 Rozhodnutí přijímat rychle Nástroje pro online spolupráci urychlují a usnadňují komunikaci jak mezi dvěma osobami, tak i komunikaci mezi jednou osobou a miliónem dalších jednotlivců. Integrované podnikové procesy rozbíjejí firemní bariéry. Nástroje pro online spolupráci urychlují a usnadňují komunikaci jak mezi dvěma osobami, tak i komunikaci mezi jednou osobou a miliónem dalších jednotlivců. Integrované podnikové procesy rozbíjejí firemní bariéry. V důsledku tohoto roste produktivita. Mizí byrokracie. A zvyšují se příjmy na jednoho zaměstnance. V důsledku tohoto roste produktivita. Mizí byrokracie. A zvyšují se příjmy na jednoho zaměstnance.

5 Problémy, kt. transformace vyřeší: Zákazníci jsou stále náročnější. Mají své požadavky a termíny. A pokud nedostanou to, co chtějí, přejdou ke konkurenci. Zákazníci jsou stále náročnější. Mají své požadavky a termíny. A pokud nedostanou to, co chtějí, přejdou ke konkurenci. Zisky jsou čím dál tím víc důležitější. Akcionáři, správní rada a celé odvětví sleduje výsledky hospodaření. Nezajímají je žádné výmluvy. Zisky jsou čím dál tím víc důležitější. Akcionáři, správní rada a celé odvětví sleduje výsledky hospodaření. Nezajímají je žádné výmluvy. Roste produktivita. Od online konferencí až po outsourcing, všechno může přinést zisk, pokud podnik ví, jak využít jejich výhod. Roste produktivita. Od online konferencí až po outsourcing, všechno může přinést zisk, pokud podnik ví, jak využít jejich výhod. Rizika jsou nepředvídatelná. Nevíme, co nastane v příštím okamžiku. Ale můžeme se na to připravit. Rizika jsou nepředvídatelná. Nevíme, co nastane v příštím okamžiku. Ale můžeme se na to připravit.

6 Změny v podniku: Inkrementální změny Princip trvalých malých zlepšení. V praxi to mohou být promyšlené postupy například japonského typu „Kaizen“ nebo běžné zlepšovací návrhy. Princip trvalých malých zlepšení. V praxi to mohou být promyšlené postupy například japonského typu „Kaizen“ nebo běžné zlepšovací návrhy. Tranzitní (skokové) změny Každý podnik si přeje navrhnout tak zásadní změnu v podnikatelském programu, který restrukturalizuje výrobkové spektrum nebo strategii postupu. Tento postup musí počítat s velkým nasazením zdrojů i větším nebezpečím nedosažení předpokládaných cílů. Každý podnik si přeje navrhnout tak zásadní změnu v podnikatelském programu, který restrukturalizuje výrobkové spektrum nebo strategii postupu. Tento postup musí počítat s velkým nasazením zdrojů i větším nebezpečím nedosažení předpokládaných cílů. Transformační změny Je to kombinace dvou předchozích principů; průběžné změny připravují programovou změnu skokovou. Je to kombinace dvou předchozích principů; průběžné změny připravují programovou změnu skokovou.

7 Závěr: Zdá se, že transformační změna může být nejhospodárnější a nejméně riziková. Zdá se, že transformační změna může být nejhospodárnější a nejméně riziková. Současný pohled na inovační a transformační projekty naznačuje, že není třeba inovace dělit na výrobkové, procesní a manažerské, protože každý projekt změny obsahuje všechny jmenované části. Současný pohled na inovační a transformační projekty naznačuje, že není třeba inovace dělit na výrobkové, procesní a manažerské, protože každý projekt změny obsahuje všechny jmenované části.

8 Děkujeme za pozornost!


Stáhnout ppt "TRANSFORMACE. Transformace mezi ovládnutím situace a rezignací na problémy mezi ovládnutím situace a rezignací na problémy nepružná organizace nepružná."

Podobné prezentace


Reklamy Google