Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Action academy  Problém 1  Nezvládání časových nároků se často projeví nestíháním termínů, jindy pak kvalitou práce. Většinou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Action academy  Problém 1  Nezvládání časových nároků se často projeví nestíháním termínů, jindy pak kvalitou práce. Většinou."— Transkript prezentace:

1

2 Action academy

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16  Problém 1  Nezvládání časových nároků se často projeví nestíháním termínů, jindy pak kvalitou práce. Většinou přeceňujeme své schopnosti a pak zjišťujeme, že činnost vyžaduje více času, než jsme si původně naplánovali. Vedle toho, do našeho programu vstupuje množství neočekávaných požadavků. Pak máte dvě možnosti: – záležitost nevyřešit – použít to pověstné „NE“ - nebo ji vyřešit podstatně rychleji, než by bylo třeba, a to znamená práci odbýt.

17  Problém 2  Dalším důsledkem nestíhání je odkládání. Protože jste úkol nestačili udělat ve stanoveném termínu, nezbývá Vám, než posunout termín. To však znamená posun všech dalších akcí. Tím před sebou hrneme čím dál větší hromadu práce a dostáváme se do bludného kruhu.

18  Problém 3  Výsledkem špatného řízení času bývá zanedbávání rodiny, přátel ale i obchodních partnerů. Ti jsou pak nespokojeni s nedostatečnou pozorností, domnívají se, že nás přestali zajímat.

19  Problém 4  Když přestanete plnit termíny, práci odevzdáváte odbytou nebo napůl dodělanou, ztrácíte důvěryhodnost. Získáte tak pověst nespolehlivého člověka.

20  Výsledkem všech předchozích jevů je pocit přetížení. Dochází ke ztrátě elánu a chuti do práce. To je nejvyšší čas s tím začít něco dělat.  Ku pomoci nám mohou být některé z dále uvedených principů efektivního řízení času.

21

22

23

24

25

26 1. Mám v hlavě jasnou strategickou celoživotní představu sebe sama? Jasnou vizi jakým bych chtěl být člověkem? Nejde zde o cíle k nějakému časovému bodu, ale o cíle průběhové. Co má nastat a trvat? Jak to mám podchyceno ve svém diáři? 2. Jak jsem si dokázal v tomto týdnu stanovit priority? Jsou v souladu s mou vizí? Byly správně zapsány v mém diáři?

27  Mám své dlouhodobé cíle harmonicky provázány s krátkodobými? Nejsou tam rozpory? V diáři stačí trochu zalistovat – a hned se na to přijde.  Jak ladí jednotlivé skutečné každodenní aktivity s mými dlouhodobými cíli? Přibližují mne k těmto cílům, vzdalují od nich, nebo jsou vůči nim neutrální?

28  Uvědomil jsem si, že bez předem stanovených priorit je každá práce jen marnou námahou?  Co mne v práci nejvíce rušilo? Jak jsem proti tomu bojoval? S jakým úspěchem? Která rušení mohu ovlivnit, a u kterých mi nezbude než se přizpůsobit, nebo odejít?

29  Které úkoly jsem dokázal dotáhnout dokonce (či konce ucelené etapy)? Které ne? A proč? Jak to příští týden zlepšit?  Ve kterých úsecích jednotlivých dnů se mi pracovalo nejlépe? A jak toho zařídit příští týden „houšť a větší kapky“?

30  Které činnosti mi trvali kratčeji oproti předpokladu, a které déle? Co jsem u těch druhých zanedbal? Jak to napravit?  Co se podařilo nejlépe, co nejhůře? Jak to prvé znásobit a druhé vyloučit?

31


Stáhnout ppt "Action academy  Problém 1  Nezvládání časových nároků se často projeví nestíháním termínů, jindy pak kvalitou práce. Většinou."

Podobné prezentace


Reklamy Google