Technika obsluhy – Společenská setkání Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablony III/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMu TeO.1219.2F Stupeň a typ vzdělávání Odborné vzdělávání Vzdělávací oblast Bary Vzdělávací obor Technika obsluhy Vzdělávací okruh Druhy míchaných nápojů Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák, 16 - 19 let Anotace Prezentace komplexně seznamuje žáky, jak můžeme dělit míchané nápoje. Vysvětlení pojmů a definic. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Datum Datum vytvoření – 1. 1. 2013
Společenská setkání
Koktejl Doba konání odpoledne nebo večer Nabídka pokrmů – výrobky studené kuchyně, pokrmy jsou upravené tak, aby nevyžadovaly použití dalšího inventáře Nabídka nápojů především míchaných nápojů z plat. Pro přípravu míchaných nápojů používáme open bary Průběh rautu se podobá rautu
Číše vína Coupe de champagne Krátkodobá společenská akce Nabízíme víno, 1 – 2 nealkoholické nápoje Chuťovky Doba trvání asi 30 minut Nabídka se provádí z plat
Čaj o páté Fine o`clock tea Odpolední setkání Malé občerstvení formou nabídkových stolů Užší sortiment studené kuchyně Tuto společenskou akci doprovází hudba Výběr teplých i studených nápojů Hosté se obsluhují sami obsluha pouze pomáhá.
Úkoly Charakterizuj: Koktejl Číše vína Čaj o páté
zdroje Salač, G., Stolničení. Praha: Fortuna. 2010 ISBN:8071687529