Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/"— Transkript prezentace:

1 OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479
Číslo materiálu VY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_OSTATNI_HOSTINY-1_PREZENTACE_17 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 3. Vzdělávací oblast Odborné vzdělávání Vzdělávací obor Stolničení Tematický okruh Společenská setkání Téma Ostatní hostiny Jméno autora Bc. Jaroslav Hrůza Vytvořeno dne Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint seznamuje s ostatními hostinami. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání.

2 OSTATNÍ HOSTINY ČÍŠE VÍNA (COUPE DE CHAMPAGNE)
Odpolední nebo večerní krátké setkání Trvá max. 0,5 hodiny – doplňkové občerstvení k akci Konzumace ve stoje Přírodní révová vína – 2dcl/os. Kanapky, koktejlové chlebíčky

3 OSTATNÍ HOSTINY ČÍŠE VÍNA (COUPE DE CHAMPAGNE)
Další sortiment: káva, ovocné šťávy, sekt, sýrové a uzenářské výrobky Servis – nabídka z plat Např.: jmenování do funkce, blahopřání k narozeninám, uvítání nového pracovníka

4 OSTATNÍ HOSTINY PICKNICK - výlet do přírody
Většinou na celý den, spojen s návštěvou historicky - kulturních památek Zábava: sportovní hry, střelba, jízda na koni, chytání ryb, houbaření Občerstvení v přírodě - skládací stoly a židle, jednoobrátkový inventář Pečlivá příprava – výběr místa, dobré počasí

5 OSTATNÍ HOSTINY Pokrmy: studené pečeně, drůbež, uzenina, sýry, zelenina, ovoce, cukrářské výrobky – trvanlivé, pozor na majolku Teplé pokrmy: grilování,opékané uzeniny Nápoje: pivo, víno, nealko, káva Promyslet servis, osvětlení, dodržování pořádku Stany

6 OSTATNÍ HOSTINY Obr.1

7 OSTATNÍ HOSTINY FIVE O´CLOCK TEA (ČAJ O PÁTÉ)
Trvání 1 -1,5h, odpoledne, spíše dámská hostina Původně jen s čajem a sušenkami, dnes nealko míšené nápoje, nealko, zmrzlina Studená kuchyně – kanapky, koláče, slané pečivo, aj. Hlavní nápoje: káva, čaj, horká čokoláda Popřípadě: lehká vína a likéry

8 OSTATNÍ HOSTINY FIVE O´CLOCK TEA
Společenská náplň: hudba, tanec, soutěže, společenské hry Místa k sezení Servis - nabídkové stoly nebo z plat

9 Použité zdroje Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

10 Použité obrázky Obr. 1 - AQUILLA. wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: _Picknick.JPG Obr. 2 - LEOPOLD RAUTH. wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 7Clock_Tea.Jpeg


Stáhnout ppt "OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google