Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/"— Transkript prezentace:

1 OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479
Číslo materiálu VY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_OSTATNI_HOSTINY-3_PREZENTACE_19 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 3. Vzdělávací oblast Odborné vzdělávání Vzdělávací obor Stolničení Tematický okruh Společenská setkání Téma Ostatní hostiny Jméno autora Bc. Jaroslav Hrůza Vytvořeno dne Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint seznamuje žáky s ostatními hostinami. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání.

2 OSTATNÍ HOSTINY Coffee break – přestávka na kávu, občerstvení
Dopoledne (10h) / odpoledne (15h) Trvání 0,5h Při pracovních jednáních, konferencích apod. Vždy zasazený v časovém harmonogramu Přestávku vyvolá HO

3 OSTATNÍ HOSTINY Coffee break – přestávka na kávu, občerstvení
Servis – nabídkové stoly Nápoje: káva, čaj, voda, džus Pokrmy: studené slané i sladké Nejlépe konzumace rukama, ve stoje Například: ?

4 OSTATNÍ HOSTINY Brunch (anglicky breakfast + lunch) - pozdní snídani
Anglické označení pro jídlo jedené pozdě ráno nebo časně dopoledne (od 10 do 11:30) Při pracovních setkáních, ale i rodinných oslavách – druhý den Jídlo vhodné jak k snídani, tak k obědu Například: ?

5 OSTATNÍ HOSTINY Brunch Servis – nabídkové stoly Obr Obr. 2

6 OSTATNÍ HOSTINY Buffet lunch Oběd formou rautu – nabídkové stoly
Pracovní, společenská, politická setkání Pokrmy jsou připraveny na rautových stolech v pořadí v jakém se podávají Volný výběr pokrmů i nápojů (někdy se platí zvlášť) Hosté konzumuje u stolu, bez zasedacího pořádku Zasedací pořádek jen u hlavního stolu (HO, ČH)

7 OSTATNÍ HOSTINY Buffet lunch Užší výběr než při rautu
Např.: 3x studený předkrm, 1x polévka, 3x druhy mas,2x příloha, čerstvá zelenina, 3x moučník Obr. 3

8 OSTATNÍ HOSTINY Obr Obr. 5

9 Použité zdroje Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

10 Použité obrázky Obr. 1 - BØTTER, Jacob. wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 2 - ANGERMANN, Thomas. wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 3 - AUDE. wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 4 - AUDE. wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 5 - AUDE. wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ng=cs


Stáhnout ppt "OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google