Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/"— Transkript prezentace:

1 Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905
Název DUM: Zásady přípravy pokrmů studené kuchyně Číslo DUM: VY_52_INOVACE_105_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Příprava jednoduchých pokrmů a nápojů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti zásad přípravy pokrmů Klíčová slova: Čerstvost, kvalita, čistota, uchovávání Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 6. srpna 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín

2 Zásady přípravy pokrmů studené kuchyně

3 1. zásada Dbáme na čistotu!

4 2. zásada Dbáme na čerstvost surovin!

5 3. zásada Dbáme na kvalitu surovin!

6 4. zásada Používáme tepelně opracované maso!

7 5. zásada Hotové výrobky uchováváme v chladu!

8 Na závěr… Výrobky studené kuchyně si uchovávají většinu živin a vitamínů Jejich příprava je náročná Vyžadují pečlivost Můžeme je podávat jako předkrm i samostatný pokrm

9 Úkoly pro žáky Pojmenuj suroviny na obrázcích

10 Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google