Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/"— Transkript prezentace:

1 Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905
Název DUM: BOZP při práci v kuchyni Číslo DUM: VY_52_INOVACE_97_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Bezpečnost práce při přípravě pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti bezpečnosti při přípravě pokrmů Klíčová slova: Předepsaný oděv, práce s nožem, střepiny Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 12. července 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín

2 BOZP při práci v kuchyni

3 Vždy musíš mít: předepsaný pracovní oděv pokrývku hlavy
boty s protiskluzovou podrážkou

4 Při práci s nožem: se musíš soustředit nebav se a neohlížej
ukládej je na bezpečné místo přenášej je špičkou dolů

5 Střepiny skla: ihned zameť ulož do označených nádob
nikdy neber do rukou

6 Horké a kluzké předměty:
přidržuj suchou utěrkou můžeš použít i chňapku nikdy nechytej holou rukou

7 Otázky pro žáky: Jak vypadá pracovní oděv kuchaře?
Kam odložíš nůž v kuchyni? Jak přenášíme nože? Co uděláš, pokud něco rozbiješ? Můžeš brát střepy do rukou? Čím si přidržíš horký hrnec? Co je to chňapka?

8 Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google