Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Škůdci, neznámější druhy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Škůdci, neznámější druhy"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Škůdci, neznámější druhy Kód VM: VY_52_INOVACE_63_64 Vzdělávací předmět: Pěstování rostlin Tematická oblast: Škůdci Autorka: Mgr. Helena Kriegelová Anotace: Pomocí textu a pracovního listu se žáci seznámí s nejčastějšími škůdci rostlin Klíčová slova: Molice, mšice štětinky, chvostoskoci Metodické pokyny: Metodické pokyny jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Prezentace doplněná pracovním listem Druh interaktivity: Aktivita kombinovaná Cílová skupina: Žák praktické školy dvouleté, 2. ročník Datum vzniku VM: 5. června 2013 VM je součástí:  -- Soubory: Přístupné na Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín

2 Škůdci Nejznámější škůdci:
* MOLICE: Znečišťují spodní stranu listů lepkavým medovitým výměškem. Na listech se nejprve objeví skvrny, a později zvadnou. Dotknete-li se rostliny, vzlétnou molice, které se podobají moučně poprášeným molům.

3 * MŠICE: Jsou zelené nebo černé, kapkovitého tvaru, půl až dva milimetry velké. Nacházejí se většinou ve skupinách pod listy, na mladých výhoncích a poupatech. Mšice lehce přenášejí vírová onemocnění na zdravé rostliny, proto je nutné je co nejrychleji odstranit. Většinou je objevíte pouhým zrakem, jinak se dále poznají podle lepkavých výměšku.

4 * ŠTĚTINKY: Napadení rostlin většinou poznáte podle lepkavých medových skvrn. Při malém napadení je možno odstranit štětinky špičatým nožem a nastříkat roztokem mýdla a lihu.

5 * Chvostoskoci: Vyskytují se často, ale jen zřídka kdy způsobují opravdovou škodu. Malá bezkřídlá zvířátka, která jsou podle druhu bílá až modročerná. Sedí na zemině, mnohdy i na vnější straně květináčů, které stojí v ozdobných obalech.

6 Pracovní list Úkol: Zařaď co patří mezi škůdce a co nepatří ANO patří
NE nepatří

7 Použité zdroje: www.google.com -obrázky


Stáhnout ppt "Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Škůdci, neznámější druhy"

Podobné prezentace


Reklamy Google