Vodohospodářské aktuality

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Advertisements

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z ) Sněmovní tisk čtení.
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Stavební zákon a územní plánování
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Minimální zůstatkový průtok (MZP)
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Informace o stavu prací na II. plánovací cyklus Zpracovali: Ing. Mgr. Michal Pravec, Ing. Martin Pytloun.
Kontrola veřejné správy I.
Elektronická publikace
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Plánovací proces v oblasti vodního hospodářství. (návrh novely – tzv. „EURONOVELA“) Zákon č. 254/2001Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon),
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Správní proces Úvodní přednáška JUDr. Petra Foltasová.
Správa místních poplatků
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Ministerstvo zemědělství a financování protipovodňové ochrany V Praze dne
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Aktuální informace - RÚIAN Marika Kopkášová. Obsah 1) novinky RÚIAN/ISÚI/VDP (změny 2015, 2016) 2) připravované změny v legislativě (vazba na RÚIAN) 3)
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
V ODOHOSPODÁŘSKÉ AKTUALITY Ing. Daniel Pokorný ředitel odboru státní správy ve vodním hospodářství a správy povodí Ministerstvo zemědělství ČR 21. – 22.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Vodohospodářské aktuality
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 19. a 20. října 2016 Mgr. Ladislav Faigl.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
náměstek Ministerstva životního prostředí
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
Novela zákona o místních poplatcích
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
odbor politiky bydlení
Obecně k legislativě 18. října 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 2. a 3. října 2017.
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
Stavební právo.
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Informační systém tbd ing. Daniel pokorný
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2017
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Přístup Ministerstva zemědělství k řešení problematiky sucha
Transkript prezentace:

Vodohospodářské aktuality Ing. Daniel Pokorný ředitel odboru státní správy ve vodním hospodářství a správy povodí Ministerstvo zemědělství Ing. Alena Binhacková ředitelka odboru vodohospodářské politiky a protipovodňových opatření Ministerstvo zemědělství 2. - 4. října 2017

Vodohospodářské aktuality Novelizace vodního zákona a zákona o vodovodech a kanalizacích Zákon č. 183/2017 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich a zákona o některých přestupcích ČÁST STO SEDMNÁCTÁ Změna vodního zákona ČÁST STO DEVATENÁCTÁ Změna zákona o vodovodech a kanalizacích Sbírka zákonů, částka 66, 28. června 2017 Účinnost od 1. července 2017

Vodohospodářské aktuality Zákon č. 193/2017 Sb., kterým se mění zákon č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony ČÁST PÁTÁ Změna zákona o vodovodech a kanalizacích (§ 20 odst. 6 – osvobození veřejných a neveřejných pohřebišť od platby za odvádění srážkových vod) Sbírka zákonů, částka 71, 10. července 2017 Účinnost: prvním dnem druhého kalendářního měsíce následujícího po dni vyhlášení zákona, tj. 1.9.2017

Vodohospodářské aktuality Zákon č. 225/2017 Sb., kterým se mění zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony ČÁST DVACÁTÁ ŠESTÁ Změna vodního zákona ČÁST DVACÁTÁ SEDMÁ Změna zákona o vodovodech a kanalizacích Sbírka zákonů, částka 82, 31. července 2017 Účinnost: prvním dnem šestého kalendářního měsíce následujícího po vyhlášení zákona, tj. 1.1.2018

Vodohospodářské aktuality Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 388/1991 Sb., o Státním fondu životního prostředí České republiky, ve znění pozdějších předpisů sněmovní tisk 930 Poslanecká sněmovna PČR projednala v prvním čtení a výborech

Vodohospodářské aktuality MZe připravuje novelu vodního zákona řešící zejména problematiku sucha úkol vyplývající z usnesení vlády č. 620 ze dne 29.7.2015 (Realizace opatření pro zmírnění negativních následků sucha a nedostatku vody)

Vodohospodářské aktuality Vládní materiály VD Skalička (usnesení vlády č. 274 ze dne 10.4.2017) schválen postup majetkoprávního vypořádání práv k nemovitým věcem dotčeným plánovanou realizací vodního díla Skalička + Zásady majetkoprávního vypořádání schváleno 1,24 mld. Kč na toto vypořádání (2016 – 2024) zpráva o stavu přípravy a průběhu realizace protipovodňových opatření v povodí řeky Bečvy (12/2020)

Vodohospodářské aktuality Vládní materiály VD Nové Heřminovy (usnesení vlády č. 529 ze dne 24.7.2017) schváleno 50 mil. Kč na majetkoprávní vypořádání nemovitých věcí dotčených realizací stavby přeložky silnice I/45 + Zásady majetkoprávního vypořádání Povodí Odry, s.p. – provede majetkoprávní vypořádání přeložky silnice I/45 (2018 – 2019) – následný bezúplatný převod na ŘSD návrh na zabezpečení finančních prostředků – vodní dílo (MZe a MŽP) + přeložka (MD a MZe) (04/2019)

Vodohospodářské aktuality Vládní materiály 4 nádrže (usnesení vlády č.727 ze dne 24.8.2016) Senomaty/Šanov – zahájení projektové přípravy Vlachovice/Pěčín – pokračování v předprojektové přípravě návrh komplexních přírodě blízkých opatření v povodí Kolešovického a Rakovnického potoka (Senomaty/Šanov), Vláry (Vlachovice) a Zdobnice (Pěčín) (12/2017) návrh účinných adaptačních opatření jako kombinace technických a přírodě blízkých opatření v ploše povodí, vč. návrhu jejich financování (03/2018)

Vodohospodářské aktuality Vládní materiály Koncepce ochrany před následky sucha pro území ČR (usnesení vlády č. 528 ze dne 24.7.2017) vazba na materiál VODA/SUCHO (2015) společný materiál MZe a MŽP Koncepce zveřejněna na webových stránkách MZe a MŽP (Internet MZe – voda – novinky) informace o stavu naplňování Koncepce (12/2022)

Vodohospodářské aktuality Formuláře žádostí ve vodoprávním řízení nové formuláře publikovány na Internetu MZe – voda  státní správa ve vodním hospodářství  formuláře žádostí ve vodoprávním řízení (01/2017) 25 vzorů, formát: pdf, nemožnost úpravy textu, možnost připojení elektronického podpisu, kontrola vyplnění formuláře

Vodohospodářské aktuality Novela vyhlášky č. 432/2001 Sb., o dokladech návaznost na novelu stavebního zákona, novelu vodního zákona, Metodický pokyn MZe k § 23a vodního zákona, zkušenosti z aplikace, formuláře pracovní skupina (MZe, MŽP, vodoprávní úřady, s.p. Povodí) vnitřní připomínkové řízení – předpoklad – 10/2017 účinnost: předpoklad – 01/2018

Vodohospodářské aktuality Aktualizace Příkazu MZe k vedení centrální evidence vodních toků, evidence vodních nádrží, evidence objektů na vodních tocích a evidence vodních děl k vodohospodářským melioracím pozemků určeno pro: s.p. Povodí, Lesy ČR, SPÚ (na vědomí: krajské vodoprávní úřady, vodoprávní úřady ORP) účinnost: od 26.6.2017

Vodohospodářské aktuality Připravované materiály v působnosti MŽP novela vyhlášky č. 236/2002 Sb., o způsobu a rozsahu zpracovávání návrhu a stanovování záplavových území Nařízení vlády o způsobu a kritériích stanovení minimálního zůstatkového průtoku

Vodohospodářské aktuality Aktivita Ministerstva vnitra – přehled přestupků návaznost na zákon č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich – povinnost vést přehled přestupků na jednotlivých úsecích státní správy a tento přehled následně zveřejňovat přehled přestupků zpracovávají ústřední správní úřady co se eviduje: počet podnětů k zahájení řízení o přestupku počet odložených věcí počet zahájených řízení o přestupku počet zastavených řízení o přestupků . . . evidence přestupků – prostřednictvím formuláře první sčítání na začátku roku 2019 (za rok 2018)

Děkuji za pozornost daniel.pokorny@mze.cz alena.binhackova@mze.cz