KVÍZOVÉ OTÁZKY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: opakování, kvízové, otázky Autor: Bc. Jana Tvrdíková Anotace: Výukový materiál pro obor Kuchař- číšník Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, 412 01 Litoměřice Vypracováno: I.pololetí 2012/2013
JATEČNÉ MASO Pomocí kterých smyslů určujeme jakost? hmat, chuť, sluch čich, hmat, zrak zrak,čich, sluch
HOVĚZÍ MASO O kterou část hovězího masa jde? Svíčková 1. www.ssss.cz
TELECÍ MASO Jaká část Telecího masa je nejkvalitnější? Kýta Karbanátek Svíčková 2. http://www.maso-jakub.cz/teleci-maso-a-droby/teleci-svickova
VEPŘOVÉ MASO Na kolik částí se bourá vepřové maso? Půlky Čtvrtky Celku 3. zemedeleckounov.mypage.cz
SKOPOVÉ MASO Skopové maso získáváme? koza, ovce, tele beran, jehně, kůzle sele,kozel, ovce 4. suroviny-polotovary.hyperinzerce.cz
KOŇSKÉ MASO Které jatečné maso je nejsladší? Vepřové maso Koňské maso Skopové maso 5. zpravy.e15.cz