Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT"— Transkript prezentace:

1 III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
Název materiálu: VY_ , sada č.1, 12 Hospodářská zvířata Zařazení: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor: Jana Fabiánková Škola : ZŠ Hrubčice, příspěvková organizace, Hrubčice č.37 Tematický okruh, předmět: Prvouka - JARO Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: 7 – 9 let Časová náročnost: 25 minut Anotace: Tento materiál slouží ;jako prezentace nově probíraného učiva, nebo ho lze využít v rámci opakování.

2 Hospodářská zvířata

3 PRASE Samec se nazývá kanec, samici se říká prasnice. Mládě je sele. Žijí ve chlévech. Prase domácí chováme hlavně pro maso. Toto maso se nazývá vepřové. Prasata jsou většinou narůžovělá nebo strakatá. Krmí se např. šrotem z obilí.

4 KANEC PRASNICE SELE

5 kŮŇ Samec koně se nazývá hřebec, samice je klisna. Jejich mládě je hříbě. Koně se chovají ve stájích. Dříve se koně využívali při práci na poli a v lese. Dnes se koně používají k práci mnohem méně. Využívají se hlavně k jízdě. Krmí se senem a směsí výživných látek. V létě se koně pasou na pastvinách.

6 Kůň klisna hříbě

7 KOZA Samec se nazývá kozel, samice koza. Jejich mláděti říkáme kůzle.
Kozy chováme pro mléko. Mléko se může pít nebo se z něj vyrábí kozí sýr. Kozy jsou chovány i pro radost-spatříte je v hracích koutcích v zoologických zahradách, kde je můžete pohladit. Hlavní potravou koz je tráva, v zimě se živí senem.

8 KOZEL KOZA KŮZLE

9 OVCE Samec se nazývá beran, samice je ovce. Jejich mládě je jehně.
Ovce se chovají hlavně pro vlnu, která se vyrábí z jejich srsti. Využívá se také jejich maso a mléko, ze kterého se vyrábějí sýry. Maso ovcí nazýváme skopové. Ovce se živí trávou a v zimě senem.

10 BERAN OVCE JEHNĚ

11 TUR DOMÁCÍ Samci tura domácího se říká býk. Samice se nazývá kráva a mládě je tele. Dohromady je označujeme také jako hovězí dobytek. Masu, pro které je chováme říkáme hovězí. Hovězí dobytek chováme pro maso a kůži, krávy nám dávají mléko. V zimě je tur domácí ustájen v kravínech. Krmí se senem a směsí výživných látek. V létě se pase na pastvinách.

12 BÝK KRÁVA TELE

13 Zdroje dostupné z:


Stáhnout ppt "III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT"

Podobné prezentace


Reklamy Google