Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Charakteristika rybího masa
Advertisements

Energetická hodnota potravin (EH)
Způsoby připojení k internetu
Další operace s vektory
Náležitosti nápojových lístků
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Provozovny společného stravování
Příprava drůbeže pečením
Netradiční aranžérské materiály
Výroba pěnových cukrovinek
Druhy barev podle účelu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba plundrového těsta
Obecná rovnice přímky - procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Aritmetická posloupnost
Předběžná příprava drůbeže
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba instantních prášků 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Úprava výrobků před pečením 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby zápisu algoritmů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice a nerovnice III.
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Metoda sčítací
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Vnitřní paměti počítače
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Není příloha, jako příloha
Rovnice s absolutní hodnotou I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 2
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
VY_32_INOVACE_11_GAS_606_Per
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Technologie Ročník: 2. ročník učebního oboru Kuchař-číšník Autor: Mgr. Olga Hrabalová Vaření a dušení ryb Anotace: Prezentace uvádí technologické postupy pokrmů z rybího masa , které jsou upravené vařením a dušením . Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: štika, kapr, treska, vaření, dušení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 41 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TE2_13

Vaření a dušení ryb Obrázek č. 1

Příprava ryb vařením Štika, kapr na modro naporcované ryby vložíme do uvařené rybí várky (voda, sůl, ocet, divoké koření, kořenová zelenina, cibule) pomalu táhneme rybu můžeme před vložením do várky přelít horkým octem (po uvaření má ryba zjasněnou barvu kůže) část vody můžeme nahradit bílým vínem podáváme s plátkem citronu a másla, podlijeme malým množstvím rybí várky

Příprava ryb vařením Kapr na černo kapra uvaříme v rybí várce zahustíme jíškou přidáme strouhaný perník, povidla, červené víno a do procezené omáčky mandle, rozinky a sušené švestky

Příprava ryb vařením Štika na severoněmecký způsob porce štiky uvaříme v rybí várce várku zahustíme jíškou provaříme do hotové omáčky přidáme strouhaný křen

Příprava ryb dušením Kapr na česneku kapra osolíme, opepříme, očesnekujeme opečeme na oleji zastříkneme vodou a krátce podusíme do šťávy přidáme máslo

Příprava ryb dušením Kapr dušený na žampionech kapra osolíme, opečeme zastříkneme vodou a podusíme přidáme na másle orestované žampiony a společně podusíme

Příprava ryb dušením Aljašská treska v leču osolenou tresku opečeme přidáme na plátky krájenou cibuli, rajčatový protlak a lečo tresku v této směsi podusíme

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: Runštuk, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. 6. vyd. Hradec Králové: R plus, 2009. 564 s. ISBN 978-80-904093-0-9. Obrázky: č. 1 [online].[cit.2013-02-14] dostupné na www.office.microsoft.com Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.