Výroba dezertních hmot 1 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba dezertních hmot 1 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba dezertních hmot Klíčová slova: Dezertní hmoty, suroviny na výrobu, rozdělení hmot Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_06
Výroba dezertních hmot Suroviny na výrobu Základní rozdělení hmot
Suroviny na výrobu dezertních hmot Kakaové součásti – kakaová hmota, kakaový prášek, kakaové polevy, čokoládové polevy Jádroviny Mléčné výrobky Ovocné výrobky Tuky Cukerné látky Lihoviny, káva, aromatické látky
Suroviny Výběrem a poměrem používaných surovin lze připravit řadu hmot Hmoty mají odlišné technologické a chuťové vlastnosti Rozdělení hmot je obtížné Receptury na výrobu jsou velmi různé
Základní rozdělení dezertních hmot Nugátové Fondánové
Základní rozdělení dezertních hmot Marcipánové Griliášové Krokantové
Základní rozdělení dezertních hmot Lanýžové Tukové
Základní rozdělení dezertních hmot Hranice mezi jednotlivými druhy hmot není přesně vymezena Rozhoduje obsah výchozích surovin Např. fondánová hmota s přídavkem tukové nebo obráceně
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.