Kuchyňské stroje na zpracování těsta a masa

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Česká Lípa, 28
Advertisements

Rozdělení odbytových středisek
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Množiny kořenů
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů - sporáky
Příprava pokrmů ze skopového masa
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číselné soustavy - převody
Převody čísel. soustav - opakování
Výstupní zařízení - plotr
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Telecí maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Světlo, optické zobrazení - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava hovězích plátků
Výpočty z chemických rovnic
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škrábání brambor a kořenové zeleniny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Geometrická posloupnost - součet
Geometrická posloupnost
Zájmy -aktivačně motivační vlastnosti
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výstupní zařízení - skener
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů- 2. část
Charakteristika a dělení drůbeže
Prostory v provozovně společného stravování
Deratizace, dezinsekce a dezinfekce
Rošty, rožně, grily, mikrovlnná zařízení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení umýváren nádobí
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava drůbeže vařením, dušením
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení na pečení a smažení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava výrobků před pečením 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Kvadratické rovnice - kořeny rovnic
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Skopové maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číselné soustavy - Opakování
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Aritmetická posloupnost - součet
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdálenost bodu od přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství.
Procvičování – analytická geometrie v rovině
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Trvanlivé pečivo - extrudované výrobky
Transkript prezentace:

Kuchyňské stroje na zpracování těsta a masa Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Kuchyňské stroje na zpracování těsta a masa Anotace: Prezentace popisuje jednotlivé kuchyňské stroje na zpracování těsta a masa. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: univerzální stroje, hnětací stroje, dělící stroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_10

Stroje na zpracování těsta a masa

Obrázek č. 1

Univerzální stroje dělíme podle počtu hnacích hřídelí na : - stroje s jednou hnací hřídelí - stroje se dvěma hnacími hřídelemi

stroje s jednou hnací hřídelí pohonná jednotka může být připevněna: - na pojízdný trojnohý podvozek s brzděnými koly nebo - pomocí šroubu přímo na pracovní stůl

Obrázek č. 2

Obrázek č. 3

Obrázek č. 4

stroje se dvěma hnacími hřídelemi základem je robustní stojan s elektromotorem a převodovkou, která pohání hřídele - vertikální hřídel - slouží k připojení šlehací metly nebo háku na hnětení - horizontální hřídel - je určena pro připojení přídavných strojků (mletí masa, strouhání a krouhání zeleniny, pasírování, krájení,…)

Obrázek č. 5

Obrázek č. 6

Obrázek č. 7

Obrázek č. 8

Obrázek č. 9

Obrázek č. 10

Obrázek č. 11

Obrázek č. 12

Hnětací a mísicí stroje slouží ke zpracování velkého množství těsta jsou pevně zabudované v podlaze základem je robustní stojan s elektromotorem a převodovkou, která pohání hnětací rameno, které se rotačními pohyby otáčí v díži nad díží je ochranný kryt (BEZPEČNOST)

Obrázek č. 13

Obrázek č. 14

Obrázek č. 15

Obrázek č. 16

Dělící stroje porcují těsto na stejné díly předností těchto strojů je rychlost a variabilnost vyměnitelné dělící hlavy (kruhy a paprsky vybíhající ze středu)

Obrázek č. 17

Obrázek č. 18

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Obrázky: č. 1- 18 archiv školy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.