Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Suroviny Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká ZTUŽENÝ POKRMOVÝ TUK Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s výrobou ztuženého pokrmového tuku a použitím. Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování. Je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Ztužený pokrmový tuk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 43 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_C2SU_07
Ztužený pokrmový tuk Nazýváme stoprocentní Je čistý bez vody Barva bílá až nažloutlá Slabě mazlavé konzistence Pro přímou spotřebu - Lukana, Omega Pro velkospotřebitele – v sudech, v blocích
Použití ztužených pokrmových tuků: Pro výrobu cukrářských výrobků Na přípravu smažených pokrmů, těst Polevy, vymazávání forem, potírání plechů Při modelování z modelovacích hmot K docílení lesku, k zamezení osychání
Skladování: Ve skladech při teplotě 18°C Na rohožích v 8 vrstvách na sobě Záruka 6 měsíců od výroby
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium, 1996. 216 s. ISBN 80-85427-86-9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.