ZONER CALLISTO Ovládání programu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Advertisements

VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Základy práce s programem
Křižovatka Strážovská - Nerudova
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kreslíme vektorovou grafiku (6) Práce s textem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Hladiny – praktické využití Zoner Callisto
Ing. Bohuslava Vitekerová
Hladiny – základy práce Zoner Callisto
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Dopravní situace 16 křižovatka Jungmannova - Kollárova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Dopravní situace 4 křižovatka Růžová – U Parku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotokoláž Číslo DUM: III/2/VT/2/3/48 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ořez a rámeček fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/51 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/23 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Počítačová grafika Komprimace grafických dat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Počítačová grafika Zoner Callisto Import a export – práce se soubory a tisk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z.
Počítačová grafika Vektorový a grafický editor Zoner Callisto Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné.
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Počítačová grafika Rastrová a vektorová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Tiskárny a konfigurace tisku
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Kreslíme vektorovou grafiku (6)
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Vkládání grafických objektů
Operační systémy - úvod
WordArt, SmartArt, Tvary
Vektorové a rastrové grafické programy
Tabulkový procesor Formát buňky
Počítačová grafika Zoner Callisto Efekty
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Zoner Callisto – křivky
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Převod objektů mezi formáty
Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Ostatní manipulace s objekty II.
Import fotografií v Adobe Lightroom
Zoner Callisto křivky, nástroje alternativního panelu
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Podmíněné formátování
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Vrstvy v Adobe Photoshop I.
Zoner Callisto Úpravy objektů
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
křižovatka Strážovská
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Půjdem spolu do Betléma…
Nový dokument v Adobe Photoshop
Tvorba webových stránek na google – Sites (2.)
Transkript prezentace:

ZONER CALLISTO Ovládání programu Počítačová grafika ZONER CALLISTO Ovládání programu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Měřítko zobrazení ke zmenšení nebo zvětšení pracovní plochy použijeme panel nástrojů Měřítko zvětšení měřítka zmenšení měřítka předchozí měřítko celá stránka vybrané objekty pracovní plocha přehled všech objektů

Panel nástrojů Galerie Pohledy Správce pohledů Hladiny

Hladiny postupně kreslené části obrázku poskládané na sebe slouží k usnadnění práce umístění v Galerii – Hladiny nebo ukotvený panel nástrojů Hladiny na panelu nástrojů vždy zobrazena aktivní hladina

Hladiny viditelnost udává, zda budou objekty na této hladině viditelné ochrana již hotové části před nechtěnými změnami objekty, které chceme vidět na obrazovce, ale nechceme je vytištěné přidání hladiny na poslední hladinu smazání aktivní hladiny magnetické vlastnosti

Přemístění objektů mezi hladinami označit objekty vybrat cílovou hladinu jako aktuální v nabídce Objekty – Pořadí objektů – Do aktivní hladiny zvolit cílovou hladinu aktuální hladina je modře podsvícena

Hladiny hladinám můžeme změnit název, vlastnosti pomocí pravého tlačítka v seznamu vyvoláme lokální nabídku zvolíme příkaz

Virtuální hladiny nemůžeme změnit zobrazení pouze v galerii Hladiny zapnout nebo vypnout pouze v lokální nabídce změnou zatržení

Správce pohledů správce pohledů nám usnadňuje orientaci v dokumentu modré ohraničení ukazuje, se kterou částí objektu pracujeme

Pohledy poskytují celý seznam všech vložených objektů objekty můžeme přejmenovat

poklepáním pravého tlačítka v okně Správce pohledů se nám otevře lokální nabídka, která nabízí další nástroje

jednou nastavené pohledy můžeme uložit a znovu vyvolat pravým tlačítkem v okně Galerie vyvoláme lokální nabídku můžeme měnit, přidat nebo smazat pohled, změnit název pohledu

Rozdělení pracovní plochy plochu můžeme rozdělit Okno – Rozdělit, kurzor se změní v kříž posuňte kříž na místo, kde chcete mít průsečík pohled v rozděleném okně zobrazuje jinou část objektu, ale změny se provádí na všech obrázcích najednou

Rozdělení pracovní plochy okno můžeme rozdělit poklepáním na rozdělovací ikonu zrušení rozdělených oken provedeme uchopením ikony a vrácením zpět do rohu

Vícestránkové dokumenty počet stran můžeme v průběhu práce kdykoliv měnit každý objekt , který je vytvořený na určité stránce, je s touto stránkou svázán

Vícestránkové dokumenty poklepáním pravého tlačítka na čísla stránek můžeme jít na stránku přidat stránku odstranit stránku

Soubor – Nastavení dokumentu – Vodící linky usnadňují umísťování objektů Magnetická schopnost objekt v blízkosti vodící linky se přichytí na vodící linku zobrazení vodících linek Soubor – Nastavení dokumentu – Vodící linky nebo zmáčkneme pravé tlačítko myši a označíme Vodící linky

Zobrazit – Nastavení dokumentu – Síť pomocníkem pro uživatele systémů CAD je síť při tisku se síť neobjeví síť nastavíme Zobrazit – Nastavení dokumentu – Síť můžeme nastavit hustotu sítě, typ sítě

Použitá literatura ZONER software, a. s., Zoner Callisto 5 uživatelská příručka. Copyright © 1991–1999 Inso Chicago. Dokumentace: © 1996–2004 ZONER software, a. s. Dostupný z http://www.callisto.cz. Autorem všech fotografií a obrázků v této prezentaci je Růžena Hynková.